Hlavní obsah

Opera 2009 zve na představení i besedu

Právo, rh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Festival hudebního divadla Opera 2009, který do poloviny března představí v Praze tvorbu třinácti souborů z České republiky, pokračuje o víkendu dalšími lákavými tituly.

Článek

V sobotu uvede Ensemble Damian v Českém divadle hudby soudobou operu Víta Zouhara Noci dnem, v neděli Divadlo J. K. Tyla z Plzně v Národním divadle Janáčkovu Její pastorkyňu.

V pondělí pak ve Stavovském divadle bude k vidění Donizettiho Lucie z Lammermooru v provedení Slezského divadla z Opavy s Karolinou Jordou Kramolišovou v titulní roli a v úterý bude v Divadle Kolowrat uvedena další soudobá opera, Společná smrt milenců v Šinagavě autorů Ondřeje Kyase a Pavla Drábka z Ensemble Opera Diversa.

Beseda se sólisty

Místo Verdiho Síly osudu přiveze ve čtvrtek Jihočeské divadlo z Českých Budějovic operu Josepha Haydna Lest a láska. Zakoupené vstupenky zůstávají v platnosti. Z doprovodných akcí se velkému zájmu těšila beseda s Jarkem Nohavicou.

V sobotu 28. února od 16 hodin se koná v provozní budově Národního divadla (3. patro) setkání se sólisty Andrejem Besčastným, Anatolijem Orlem a Valentienm Prolatem na téma Jak se u nás žije a zpívá pěvcům z východu.

Reklama

Související témata:

Související články

Smrt v Benátkách ve Státní opeře Praha

Státní opera Praha uvede 26. února premiéru opery Benjamina Brittena (1913 - 76) Smrt v Benátkách (1973). Tato poslední opera významného britského skladatele...

Výběr článků

Načítám