Hlavní obsah

Ondřej Brzobohatý si zahraje s ostravskými filharmoniky

Novinky, hon

Ondřej Brzobohatý a Ondřej Brousek budou hlavními protagonisty speciálního koncertu Janáčkovy filharmonie Ostrava, který se připravuje na 20. října v multifunkční hale Gong v Dolní oblasti Vítkovic. Speciální program pod názvem Melodie stříbrného plátna zahájí sérii čtyř koncertů, při kterých se ostravští filharmonici v probíhající sezóně spojí s hvězdami populární hudby.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ondřej Brzobohatý v říjnu vystoupí s ostravskými filharmoniky.

Článek

Jak Ondřej Brzobohatý, tak Ondřej Brousek jsou skvělými klavíristy. Oba si na koncertech nejen zahrají, ale zhostí se i role moderátorů.

„A na co se můžete těšit? Třeba na jejich slavný silvestrovský souboj klavírů. Zazní i skladba Ondřeje Brouska, kterou spáchal společně s dirigentem J. Kučerou, nazvaná Dur nebo moll. Bude plná známých hitů a uvidí se, co se stane, když se z dur stane moll a naopak,“ zve na koncert mluvčí ostravské filharmonie Jana Knižátková.

Hlavní páteř koncertu ale budou tvořit melodie z filmů, například Krakonoš a lyžníci, Panna a Netvor, Páni Kluci, ale i Gladiáotr, Indiana Jones, E. T. mimozemšťan a dalších.

Během večera také umělci připomenou 110 let od narození pánů Wericha a Voskovce. „Závěrečná část koncertu bude proto jakousi poctou těmto vynikajícím umělcům. Připomeneme si například filmy Dívka v modrém, Hej rup nebo Svět patří nám,“ dodala Knižátková.

Reklama

Výběr článků

Načítám