Hlavní obsah

Obnovení Faith No More i Metallica na Nova Rocku nedaleko Bratislavy

Novinky, Stanislav Dvořák

Jste-li příznivci obřích letních hudebních festivalů, možná vás zaujme i rakouský Nova Rock, který se koná 19. až 21. června v Nickelsdorfu, zhruba 40 km od Bratislavy u maďarsko-rakouských hranic. V Česku jen těžko najdete festival, kde na jednom místě vystoupí Faith No More, Metallica, Nine Inch Nails či zpěvák Chris Cornell (ex-Soundgarden, Audioslave).

Foto: Milan Malíček, Právo

Frontman Metalliky James Hetfield na Pražském koncertě v Edenu

Článek

Faith No More, kteří byli jednou z nejdůležitějších skupin 90. let, ohlásili svůj comeback letos na konci února. Jejich divoká hudba spojující heavy metal, punk i rap a funk sklízela úspěchy u kritiky i miliónů posluchačů. Fanoušci si dodnes vzpomenou na hit A Small Victory nebo výtečnou coververzi Easy původně z dílny soul-funkové skupiny Commodores. 

Zpěvák Mike Patton se po rozpadu Faith No More v roce 1998 věnoval různým alternativním projektům, nicméně zájem publika o jeho sólovou tvorbu značně ochladl. Podobně se zachovali i další členové skupiny. Kytarista Jim Martin, který odešel už dříve (v roce 1993), v obnovené sestavě figurovat nebude. V Česku zatím Faith No More žádný koncert neohlásili.

Na rakouské monstrakci vystoupí kromě jmenovaných také další známé zahraniční kapely jako Placebo, Die Toten Hosen, Slipknot, Limp Bizkit, Disturbed, Kaiser Chiefs, Guano Apes, Gogol Bordello, In Extremo atd.  

Lístky na Nova Rock se prodávají v předprodeji za 109 eur. Podrobnosti najdete na stránkách www.novarock.at

Anketa

Jezdíte na koncerty do zahraničí?
Jezdím
11 %
Zatím ne, ale uvažuju o tom
22,7 %
Nejezdím a neplánuju to
66,3 %
Celkem hlasovalo 635 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám