Hlavní obsah

O reprezentaci na Eurovision Song Contest se ucházelo více než tři sta písní

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zpěvačka Gabriela Gunčíková s písničkou I Stand protrhla loni českou smůlu a v mezinárodní soutěži Eurovision Song Contest ve Stockholmu se dostala do finále. Bylo to historicky poprvé, kdy se něco takového podařilo reprezentantu České republiky.

Foto: Martin Meissner, Sport.cz

Loni na Eurovizi uspěla Gabriela Gunčíková.

Článek

Zřejmě i to je důvod, proč je o reprezentaci naší země na chystaném dvaašedesátém ročníku prestižní soutěže velký zájem.

„Ke konci listopadu jsme obdrželi přes tři sta písní českých i zahraničních autorů. Odborná porota následně vybrala pět skladeb, pro něž našla i vhodné interprety. Výběr mezi nimi zatím nadále probíhá a zástupce České republiky na Eurovision Song Contest 2017 bychom měli znát v průběhu února,“ řekla Právu tisková mluvčí České televize Alžběta Plívová.

Dodala, že svou účast v dalším ročníku zástupci České televize potvrdili loni v září. Od té doby probíhá výběr písniček a interpreta.

Letošní přehlídka by se měla uskutečnit v Kyjevě od 9. do 13. května. V loňském ročníku totiž vyhrála ukrajinská zpěvačka Jamala se skladbou 1944 a v soutěži bývá zvykem, že se následující rok přehlídka koná v zemi vítěze.

Před několika týdny se ale objevily informace o tom, že Kyjev nebude schopen akci připravit, a tím pádem by se mohla konat jinde. Na druhém místě loni skončila zástupkyně Austrálie Dami Im. Ale jelikož jde o evropskou soutěž, uvažovali prý pořadatelé o tom, že by se letošní ročník mohl konat v Rusku, v zemi, ze které pochází loni třetí Sergej Lazarev.

„Podle oficiálních informací od pořadatele soutěže European Broadcasting Union bude hostitelským městem tohoto ročníku Kyjev. Česká televize nedisponuje žádnými informacemi, které by naznačovaly jakoukoli jinou možnost,“ sdělila Plívová Právu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám