Hlavní obsah

O nominaci na hudebního Oscara usiluje Kamasutra, Gatsby i Hobit

Novinky, Stanislav Dvořák

Pětasedmdesát filmových songů může podle oscarové akademie usilovat o nominaci na nejznámější filmovou cenu. Některé filmy mají i několik želízek v ohni.

Foto: Warner Bros

Leonardo DiCaprio (vpravo) ve filmu Velký Gatsby

Článek

Například z filmu Austenland budou bojovat o nominaci písně Austenland, Comic Books, L.O.V.E.D.A.R.C.Y nebo What Up. Austenland je v ČR neznámá romantická komedie o nezadané třicítce Jane Hayesové, která je posedlá postavou pana Darcyho (Pýcha a předsudek). Žádný skutečný muž se fiktivní postavě nemůže rovnat a Jane se rozhodne utratit veškeré životní úspory za cestu do anglického střediska pro ženy zblázněné do díla Jane Austenové.

Silný soundtrack měl i film Velký Gatsby, šanci mají třeba písně 100$ Bill, A Little Party Never Killed Nobody (All We Got), Over The Love, Together a Young and Beautiful. Z nového Hobita je v seznamu melodie I See Fire a hned pěti songy je zastoupena Kamasutra 3D, indicko-americký film.

Písní Doby chce přispět do mlýna dlouho očekávaná komedie Zprávař 2 s jednou z nejúchylnějších hlavních postav v dějinách – moderátorem Ronem Burgundym v podání Willa Ferrella. Nominace budou známy 16. ledna, vítězové 3. března v ranních hodinách.

Reklama

Výběr článků

Načítám