Hlavní obsah

O Eurovizi se uchází osm finalistů. Jsou mezi nimi Lake Malawi, Jakub Ondra, Hana Barbara a další

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O vítězství v národním kole Eurovize se střetnou Hana Barbara, Tomáš Boček, Andrea Holá, Pam Rabbit, Lake Malawi, Barbora Mochowa, Jakub Ondra a Jara Vymer. Eurovision song CZ rozhodne o tom, kdo z nich bude Českou republiku reprezentovat v květnu na Eurovision Song Contestu v izraelském Tel Avivu.

Foto: ČTK

Finalisté národního kola Eurovize. Zleva Tomáš Boček, Hana Barbara, Jakub Ondra, Andrea Holá, Albert Černý z Lake Malawi, Barbora Mochowa, Jara Vymer a Pam Rabbit.

Článek

Osmičku finalistů představili zástupci České televize, která je za naši republiku garantem soutěže, na pondělní tiskové konferenci v pražském Vnitroblocku. Vítěz bude vyhlášen 28. ledna. Hlasování začalo 7. ledna, skončí 21. ledna a probíhá přes oficiální eurovizní aplikaci, kterou lze do mobilních zařízení stáhnout zdarma.

„Rozhodli jsme se započítat i hlasy zahraničních fanoušků. Ti tak nově dostanou možnost ovlivnit to, kdo se stane vítězem našeho národního kola. Vzniknou tedy dvě tabulky, od našich a zahraničních hlasujících. Slibujeme si takto větší zájem ze strany zahraničních fanoušků, ale také to považujeme za zajímavou zpětnou vazbu pro finalisty samotné,“ sdělil vedoucí české delegace Jan Bors.

Semifinále a finále čtyřiašedesátého ročníku Eurovision Song Contest se uskuteční od 14. do 18. května v Tel Avivu. Pořadatelství získal díky zpěvačce Nettě Barzilaiové, která loni v Lisabonu v klání Eurovize zvítězila.

Právě loni zaznamenal největší úspěch i český zástupce. Zpěvák Mikolas Josef se s písničkou Lie To Me umístil na konečném šestém místě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám