Hlavní obsah

Nový pražský prostor pro koncerty uvítá Metalliku

– PRAHA
Právo, Jaroslav Špulák

Letošní pražské hudební léto osvěží koncerty Lennyho Kravitze, Carlose Santany a skupiny Metallica. Pořádající agentura Interkoncert je plánuje do T-Mobile Parku v Praze na Chodově. Jedná se o zcela nový koncertní prostor, který by měl nahradit problematický Strahov a Letenskou pláň, kde se velká vystoupení v Praze v minulosti konala.

Foto: Zdeněk Urbanovský

Novostavba rozhledny Maruška

Článek

T-Mobile Park pojme až padesát tisíc diváků. Na tribuny se jich k sezení vejde deset tisíc, zbytek bude na ploše stát. Prostor vyhovuje i po akustické stránce, na parkoviště se vejde několik stovek aut a k dispozici by měl být už 1. května," řekl Robert Porkert z agentury Interkoncerts.

T-Mobile Park, jak se prostor pro padesát tisíc lidí bude jmenovat, je vyústěním dlouhodobého problému s pořádáním koncertů v Praze. Na Strahově vyrostla tréninková hřiště, vystoupení na Letenské pláni ruší po dvaadvacáté hodině půlku Prahy a ta si s gustem stěžuje kde se dá, T-Mobile Arena má omezenou kapacitu maximálně čtrnácti tisíci místy a nová hala Sazky nemá podle šéfa Interkoncerts Roberta Porkerta nejspíš o spolupráci zájem, neboť nebyla schopna (či nechtěla?) předložit plán prostoru, vyčíslit náklady za pronájem, služby a podobně.

A tak se Interkoncerts pustil do stavby na zelené louce. Investuje do ní přes deset miliónů korun, ovšem uvážíme-li, že za pronájem Letenské pláně platí mnoho přes milión a za T-Mobile Arenu mnoho set tisíc, je to dobrá investice. První se v ní představí 19. května Jethro Tull.

Lenny Kravitz se v Praze zastaví 29. června, Metallica 1. července a Carlos Santana 23. července. Potvrzen byl rovněž koncert anglického zpěváka Davida Bowieho na 23. června.

"Chystáme ještě jedno neobvyklé zpestření. Protože se letos uskuteční mistrovství Evropy v kopané a Češi jsou fotbalový národ, uvidí namísto předskupin přenos ze šampionátu. Bude se to týkat koncertu Davida Bowieho, kdy naši hrají poslední zápas ve skupině s Německem, a také Metalliky, kdy se hraje semifinále. Večer poběží přenos z fotbalu a potom vystoupí umělci," prozradil Porkert.

Připomeňme, že Interkoncerts chystá již avízované koncerty Limp Bizkit (19. 3.), Ibrahima Ferrera (22. 4.), Petera Gabriela (17. 5., vše v T-Mobile Areně v Praze), turné Jethro Tull (19. - 23. 5.), Kraftwerk (22. 5., pražská Lucerna), dvě vystoupení tanečních Irů Riverdance (25. a 26. 5. v T-Mobile Areně) a Judas Priest (14. 6. v T-Mobile Areně).

Reklama

Výběr článků

Načítám