Hlavní obsah

Nový film s Belmondem Muž a jeho pes v dubnu dorazí do Česka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nový film francouzského režiséra a herce Francise Hustera Un homme et son chien (Muž a jeho pes) v hlavní roli s legendárním Jeanem-Paulem Belmondem se podařilo českým distributorům na festivalu Berlinale získat pro česká kina. Premiéra filmu je v Česku plánována na duben.

Článek

V psychologickém dramatu režiséra Francise Hustera Un homme et son chien (Muž a jeho pes) hraje Belmondo starého muže, který se zničehonic ocitne na ulici a jehož jediným společníkem je jeho pes.

Film nově zpracovává látku snímku Umberto D., který v roce 1951 natočil italský režisér Vittorio De Sica. Vedle Belmonda v něm hraje řada jeho slavných kolegů, třeba Max von Sydow, Robert Hossein, Pierre Mondy a Françoise Fabianová.

Mladou dívku, která se chce starce ujmout, hraje Hafsia Herziová, která loni dostala nejvyšší francouzské filmové ocenění Césara jako největší ženská herecká naděje.

Reklama

Související články

Jean-Paul Belmondo slaví 75 let

Jeden z největších miláčků nejen francouzského publika, herec a idol mnoha generací Jean-Paul Belmondo, přezdívaný láskyplně Bébel, jako pětasedmdesátník...

Výběr článků

Načítám