Hlavní obsah

Nový film Ridleyho Scotta Prometheus se natáčí na úpatí islandské sopky Hekla

Reykjavík

Na úpatí islandské sopky Hekla začalo v pondělí natáčení nového filmu Ridleyho Scotta Prometheus. Měsíční krajina kolem vulkánů na Islandu má režisérovi kultovního Vetřelce posloužit jako kulisa pro "počátek věků", napsala agentura APA.

Foto: Profimedia.cz

Okolí islandské sopky Hekla je prý vhodnou kulisou pro ztvárnění počátku věků.

Článek

Ve snímku se objeví držitelka Oscara Charlize Theronová, Michael Fassbender známý z filmu X-Men či švédská herečka Noomi Rapaceová, kterou si diváci pamatují z adaptace detektivní trilogie Milénium švédského spisovatele Stiega Larssona.

Podle Scotta sekvence točená na Islandu zabere v novém filmu asi 15 minut. Přesto ale jde o monumentální projekt; islandský list Frettabladid uvedl, že dvoutýdenní natáčení na zmíněném ostrově v severním Atlantiku zaměstná kolem 160 islandských a 200 zahraničních členů štábu a vyjde na několik miliónů eur. Filmovat se má i u vodopádu Dettifoss, který je nejmohutnějším evropským vodopádem podle průtoku vody.

Foto: Profimedia.cz

Islandský vodopád Dettifoss

Filmové práce pod Heklou byly zahájeny necelý týden poté, co mezinárodní média mylně varovala, že se tato sopka chystá v nejbližší době vybuchnout. Hollywoodský režisér si z toho prý ale ani chvilku nedělal těžkou hlavu. "Když se člověk v této profesi bojí přírody, měl by si raději najít jiné zaměstnání," řekl Scott novinářům při krátkém setkání v centru islandské metropole Reykjavíku bezprostředně před začátkem natáčení.

Foto: Profimedia.cz

Záběry z natáčení dnes již kultovního filmu Vetřelec

Prometheus byl původně zamýšlen jako prequel k legendární třídílné sci-fi sáze Vetřelec o vraždících mimozemských tvorech, letos v lednu ale Scott svůj plán změnil. Ve snímku, jehož děj režisér pečlivě tají, však prý diváci odkazy na Vetřelce přece jen najdou. Premiéra je plánována na červen 2012.

Reklama

Související články

Ridley Scott už pracuje na 3D Vetřelci

V plném pracovním nasazení se nyní nachází režisér Ridley Scott, který připravuje další díl Vetřelce. Podle serveru Cinematical bude ve 3D.

Výběr článků

Načítám