Hlavní obsah

Novinky Rock for People: Skrillex, Example, Pete Doherty a Irié Révoltés

Novinky, Lucie Poštolková

Organizátoři hudebního festivalu Rock for People přicházejí s dalšími horkými interprety, kteří potvrdili svou účast. Mezi nimi jsou zvučná jména jako Skrillex, Example, Pete Doherty, Two Door Cinema Club, Irié Révoltés a August Burns Red.

Foto: Archiv festivalu Rock for People

Two Door Cinema Club

Článek

„Skákat se bude letos opravdu hodně. A jsme sami rádi, že u tak zvučných jmen. Takový Skrillex vyprodává obrovské haly během několika minut – půjde o jeho exkluzivní česko-slovenskou premiéru. Ten samý ohlas provází projekt Example, který by pražský Lucerna Music Bar, kde vystoupí 26. února, zaplnil po strop klidně desetkrát za sebou.

Širokou základnu zde má i Pete Doherty, lídr kapel Libertines a Babyshambles, který přijede se sólovým projektem. A to jsme jen na začátku zveřejňování seznamu čítajícího zhruba čtyři desítky zahraničních kapel,“ říká Michal Thomes z agentury Ameba Production, jež Rock for People tradičně pořádá.

Foto: Archiv festivalu Rock for People

Pete Doherty

Letošní 18. ročník festivalu Rock for People se bude konat ve Festivalparku v Hradci Králové mezi 3. a 6. červencem. Vstupenky jsou po dvou vyprodaných edicích aktuálně k dispozici za 1300 / 1400 Kč. Na cenu 1500 Kč poskočí vstupenky počínaje 1. březnem – fanoušci, kteří vyplní dotazník, mají stále nárok na slevu 100 Kč.

Americký DJ Skrillex s nezaměnitelnou vizáží má dva tábory fanoušků: příznivce elektroniky, konkrétně dubstepu, a tvrdé hudby – kupříkladu Korn nebo Nine Inch Nails, jejichž nahrávky prošly Skrillexovými strojky.

Foto: Archiv festivalu Rock for People

Skrillex

Example a Two Door Cinema Club jsou představitelé ostrovní scény, která začíná být stále více rozeklaná mezi kytarovými melasami, novoromantickými reminiscencemi a fúzemi všeho druhu. Example, vlastním jménem Elliot John Gleave, se znovu vrátil k melodickému spojení elektroniky a hip-hopu.

Tří, ale většinou čtyřčlenná parta Two Door Cinema Club představuje indie rock s elektronickými (pře)smyčkami. Svou dobrou pozici potvrzují na nadcházejícím NME Awards Tour 2012, na kterém vystoupí jako hlavní hvězdy.

Američtí August Burns Red prokládají rychlonohý metal duchovně laděnými texty. Nejde samozřejmě o žádnou mravouku, leč na „výplach“ se bude dobré připravit. Ostatně jejich aktuální placka Leveler, s níž brázdí Spojené státy, je podle mnohých recenzentů „metalem v jeho krystalické podobě“.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám