Hlavní obsah

Nového šéfa České televize zvolí obměněná rada

Právo, jp

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

O tom, kdo od 1. září nahradí generálního ředitele České televize Jiřího Janečka, který hodlá k 31. srpnu rezignovat ze zdravotních důvodů, bude rozhodovat obměněná Rada ČT.

Článek

Patnáctičlenná rada má nyní čtyři nové členy, ke zvolení ředitele je třeba deseti hlasů. Novými členy se po středečním a čtvrtečním hlasování Sněmovny stali: spisovatel Antonín Bajaja, společník ostravské firmy Ian Derson advertising René Kühn, Michal Jankovec, navržený Společností pro reklamu, ochranu spotřebitele a pacientů a bývalý člen managementu TV Prima Jiří Závozda. Podle informací Práva stojí za Bajajou a Závozdou TOP 09 a za Kühnem sociální demokracie.

Janeček ještě oficiální rezignaci nepodal a již kolují v mediálních kruzích jména možných kandidátů. Kromě bývalého šéfa Novy Petra Dvořáka se hovoří, že nástupcem Janečka se může stát současný šéf nových médií ČT Milan Fridrich, ředitel zpravodajství ČT Roman Bradáč, ale i bývalá programová ředitelka Primy Jana Kasalová nebo výkonný ředitel hudební stanice Óčko Hynek Chudárek.

„Mám osm let zkušeností s řízením televize a nejsem spjatý s žádnou zájmovou ani finanční skupinou. O kandidaturu se budu ucházet,“ řekl ve čtvrtek Chudárek Právu.

Reklama

Výběr článků

Načítám