Hlavní obsah

Nové knihy: Zikmund, Minier, Berry i Tomášek a Kvaček

Právo, František Cinger

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Příběhy fiktivní i historické, životopisy podobně jako audioknihy a komiks.

Foto: David Ryneš, Novinky

Nové knihy

Článek

Miroslav Zikmund, Miroslav Náplava, Petr Horký:

Sloni žijí do sta let

Nové knihy

Vyplujte na zámořskou cestu do exotické Srí Lanky a do vzpomínek cestovatele, který vám chce vyprávět o zelených čajových plantážích, divokém oceánu, nezapomenutelných výhledech z nevyzpytatelných hor, na jejichž vrcholcích se vám zamotá hlava.

Jota, Piranha Film 2019, 264 strany, 348 Kč

Bernard Minier:

Sestry

Nové knihy

V květnu 1993 se policista Martin Servaz účastní vyšetřování dvojnásobné vraždy. Místo činu připomíná scénu z knihy Erika Langa, autora thrillerů, kterého se však nepodaří usvědčit. O pětadvacet let později je Servaz přivolán k záhadnému úmrtí v domě stejného spisovatele.

XYZ, 432 strany, 339 Kč

Steve Berry:

Okamžik pravdy

Když v dubnu roku 1968 třeskl výstřel a Martin Luther King zůstal ležet v tratolišti krve, Amerika se otřásla v základech. O půlstoletí později začínají vycházet najevo okolnosti, které tuto zlomovou událost staví do zcela jiného světla, než jak ji popisovala historie.

Domino, přeložila Hana Pernicová, 392 strany, 359 Kč

Dušan Tomášek, Robert Kvaček

Generál šel na smrt

Nové knihy

Životní příběh Aloise Eliáše. Ojedinělý příběh z 2. světové války, příběh plný odvahy, odboje, vlastenectví, který skončil smrtí hlavního aktéra. V žádné další zemi nacisté nepopravili úřadujícího ministerského předsedu.

Epocha, 152 strany, 169 Kč

Jindřich Flusser:

Život na úvěr

Nové knihy

Doposud nevydaná autobiografie líčí nejen drastické poměry a mezilidské vztahy v nacistických koncentračních táborech, v nichž měl budoucí lékař několikrát doslova „štěstí v neštěstí“, ale uvádí také autorovy úvahy o životě, o osudu a „lidství“.

Garamond, 240 stran, 280 Kč

Petr Anev, Matěj Bílý (eds.):

Biografický slovník vedoucích funkcionářů KSČ (1921-1989)

Nové knihy

Slovník obsahuje studii nastiňující problematiku vzniku a proměn KSČ a KSS a jejich volených orgánů v širším kontextu dějin Československa. Biografická hesla vycházejí nejen z relevantní odborné literatury, ale především z primárního výzkumu archivních pramenů.

Academia, 2 svazky 1392 strany, 1255 Kč

Jan Krško, Jan Mareš, Jan Pohunek, Jan Randák, Jan Špringl:

Český tramping v časech formování a rozmachu

Nové knihy

Tramping nebyla jen romantika táborových ohňů a odchod ze zkaženého města do chrámu přírody. Alespoň na čas se stal voličským rezervoárem politických stran. Dějiny trampingu jsou zajímavou historií meziválečné společnosti a mladého československého státu.

Academia, 244 strany, 265 Kč

Cressida Cowellová:

Jak zamotat dračí příběh

V pátém díle musí Škyťák Šelmovská Štika III. odvrátit výbuch sopky. Vypravěč David Novotný říká: „Škyťák je napsaný a vyprávěný tak, že se v průběhu série stává nejlepším kamarádem posluchače.“

OneHotBook, CD, 4:4 hodiny, 269 Kč

G. Wiloow Wilsonová:

Ms. Marvel: (Ne)normální

Nové knihy

Příběh teenagerky, která si hledá svou cestu. A jen tak mimochodem získá nadlidské schopnosti, které změní celý její život. Představte si, že se ze dne na den octnete ve světě Marvelu po boku Spider-Mana, Iron Mana a dalších oblíbených hrdinů.

Crew, Paseka, přeložila Anna Křivánková, 120 stran, 299 Kč

Může se vám hodit na Seznamu:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám