Hlavní obsah

Nové knihy: Velinský, Tokarczuková, Tremblay, King i Coben

Právo, František Cinger

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letní nabídka poutavého čtení. Jaroslav Velinský alias Kapitán Kid se hlásí s detektivkou, Olga Tokarczuková s románem o věčném pohybu. Přidávají se autoři dalšího krimi, romantického čtení a také audiokniha i komiks.

Foto: David Ryneš, Novinky

Nové knihy

Článek

Jaroslav Velinský:

Krvavá Fontána

Nové knihy

Kniha od legendy české krimi. Příběh tria detektivů – kriminalisty ve výslužbě Augustina Velikého a jeho přátel, malíře Jozífka Smetany a sochařky Gréty Hornové. Jde o Černou dámu, která se zjevuje u bývalého vojenského újezdu. Doslov autorova syna Frederika.

Mystery Press, 326 stran, 199 Kč

Olga Tokarczuková:

Běguni

Nové knihy

Román, za něž autorka získala Man Bookerovu cenu. Běguni (Poutníci) byli příslušníci ruské pravoslavné sekty z 18. století. Věřili, že svět je dílem ďábla a ten má moc nad lidmi, kteří stojí na místě. Kniha nejen o setkání s dnešními běguny, kteří jezdí moskevským metrem...

Host, přeložili Pavel Peč a Petr Vidlák, 336 stran,199 Kč, anglicky 350 Kč

Larry Tremblay:

Citrusový sad

Nové knihy

Dvojčata Azíz a Ahmed by mohla žít v poklidu, kdyby nepřilétla bomba a jejich prarodiče nezahynuli. Do citrusového sadu přicházejí muži a žádají pomstu za prolitou krev. Jeden je vybrán, aby ve jménu spravedlnosti přinesl nejvyšší oběť. Je to Ahmed nebo Azíz?

Argo, přeložila Katarína Horňáčková, 176 stran, 228 Kč

Stephen King:

Pan Mercedes

Nové knihy

Na masakr před pracovní agenturou, kdy maskovaný řidič v ukradeném mercedesu úmyslně najel do fronty nezaměstnaných, nikdo hned tak nezapomene. Když dostane detektiv ve výslužbě Bill Hodges vychloubačný dopis od vraha, vrací se k nedokončenému pátrání.

OneHotBook, CD mp3, 17:11 hodin, účinkují Jan Kanyza a Kajetán Písařovic, 379 Kč

Harlan Coben:

Nenech to být

Nové knihy

Detektiv Napoleon Nap Dumas se leta snaží nalézt odpověď na dvě otázky – kdo zabil jeho bratra-dvojče Lea a jeho přítelkyni Dianu a kam a proč zmizela jeho láska Maura. Teď se zdá, že natrefil na správné stopy. Byly totiž objeveny Mauřiny otisky prstů...

Knižní klub, přeložila Drahomíra Michnová, 312 strany, 379 Kč

Jocelyne Saucierová:

Pršeli ptáci

Nové knihy

Mladá fotografka se vydá do kanadského lesa, aby našla pamětníka Velkého požáru. Najde jezero, u něj dva sruby a starce Toma a Charlieho; pamětník, kterého hledá, je však po smrti. Tak začíná podivuhodný román o svobodě a přátelství, které jde doslova až za hrob.

Argo, přeložila Danuše Navrátilová, 200 stran, 248 Kč

Taylor Jenkins Reidová:

Bez tebe napořád

Nové knihy

Elsie Porterová je průměrná dvacátnice, která si vezme Bena. Ten nenadále zemře a ona musí čelit své neznámé tchyni Susan, která vůbec netuší, že se její syn oženil a že Elsie existuje. Příběh Susanina uzdravování se proplétá s Elsiinou a Benovou tragickou romancí.

Mladá fronta, přeložila Jana Jašová, 256 stran, 289 Kč

Tom King:

Batman: Noc nestvůr: Znovuzrození hrdinů DC

Nové knihy

Ke Gothamu se blíží bouře století. Jeho strážci jsou připraveni na nejhorší, ale nemají tušení, co se na ně řítí. Díky machinacím doktora Huga Strange se s bouří objevila i vlna monster. Obří bytosti ničí všechno kolem. Zvládne Temný rytíř a jeho spojenci zabránit katastrofě?

Crew, přeložil Petr Zenkl, 144 strany, 299 Kč

Jake McDonald:

Pirátské omalovánky

Nové knihy

Skupina pirátů se vydala přes sedm moří za pokladem. Najdou ho? A co všechno je na dlouhé cestě potká? Malí čtenáři mohou sledovat jejich bláznivé dobrodružství a v letních dnech si vybarvit své hrdiny.

Mladá fronta, přeložila Iva Menšíková, 32 strany, 149 Kč

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám