Hlavní obsah

Nové knihy: Updike, Mulligan, Janouchová, Luňák a Pečenka i Davidsen

Právo, František Cinger

Vychází poslední, posmrtně vydaná sbírka povídek Johna Updikea, literární předloha filmu Odpad Andyho Mulligana, příběh o boji s islamistickým dogmatismem od Johanny Holmströmové, pokračování románové série Kateřiny Janouchové i próza Petra Luňáka a Marka Pečenky o životě u nás v letech 1988 a 1989. A nádavkem rovnou čtyři komiksy!

Článek

John Updike:

Tátovy slzy a jiné povídky

Nové knihy

Prozaik se ve své posmrtně vydané povídkové sbírce vrací k tématům, jež provázejí jeho tvorbu. Stárnoucí protagonisté, ztrácející kontakt se světem mládí a ještě trýznivěji než dříve se zaobírají myšlenkami na blížící se smrt a pochybnostmi o smyslu vlastní existence.

Paseka, přeložil Miroslav Jindra, 304 stran, cena 269 Kč

Andy Mulligan:

Odpad

Nové knihy

Předloha filmu, který zvítězil na filmovém festivalu v Římě a který brzy uvidíme i u nás. Skvěle napsaný příběh tří kamarádů ze smetiště, kteří nemají žádnou vidinu, že by se jejich životy mohly obrátit k lepšímu. Až jednou…

Argo, přeložil Martin Urban, 236 stran, 248 Kč

Johanna Holmströmová:

Asfaltoví andělé

Nové knihy

Kniha o síle patriarchátu, o kulturních propastech a o spletitých cestách mezi identitami. Samira se rozhodne uprchnout z domova. Opustí matku Sáru, finsko-švédskou konvertitku k islámu, která chce za každou cenu víru praktikovat ortodoxněji než její manžel Farid.

Kniha Zlín, přeložil Ondřej Vimr, 360 stran, 269 Kč, e-kniha 169 Kč

Richard Ford:

Kanada

Nové knihy

Poté, co se Dellův otec, válečný letec zapojený do obchodu s kradeným masem, pokusí vyřešit finanční problémy přepadením banky a je i s manželkou zatčen, je patnáctiletý Dell převezen matčinou přítelkyní z Montany na kanadský venkov a zanechán v péči jejího bratra Arthura.

Paseka, přeložil Jiří Hrubý, 400 stran, 349 Kč, e-kniha 149 Kč

Kateřina Janouchová:

Tygří žena

Nové knihy

Čtvrtá část švédského rodinného thrilleru. Porodní asistentka Cecilie Lundová dostane anonymní balíček, ve kterém je kniha se znepokojujícím obsahem, později následují ještě zlověstná pohlednice a výhružný dopis. Zároveň začne podivné vzkazy dostávat i její matka.

Mladá fronta, přeložila Lucie Johnová, 384 stran, 299 Kč

Petr Luňák, Marek Pečenka:

Hrdinové

Nové knihy

Katedra historie FF Univerzity Karlovy na přelomu let 1988 a 1989. Richard dokončuje studium, shání zápočty i zkoušky a snaží se získat přízeň studentky anglistiky Lucie. Vše se zkomplikuje, když se stane předmětem přílišného zájmu asistentky šéfa stranické organizace.

Dokořán, 296 stran, 249 Kč

Leif Davidsen:

Náhodná smrt patriarchy

Nové knihy

V Moskvě zemřou dva lidé. Ruský patriarcha poklidně ve své posteli a chvíli poté je v zapadlém dvorku nalezen Dán Gabriel Lassen. Úmrtí zdánlivě nesouvisí, ale v Dánsku přijde Gabrielovo dvojče Adam na podezřelé indicie, které ukazují na možnou souvislost.

Kniha Zlín, přeložila Lada Halounková, 447 stran, 369 Kč, e-kniha 229 Kč

Grant Blackwood, James Rolins:

Počátek zkázy

Nové knihy

Román z nové série s hrdiny kapitánem Tuckerem Waynem a jeho spolehlivým vojenským psem Kainem, které čtenáři znají z dobrodružství Sigma Force. První sólové dobrodružství zavede tuto jedinečně nadanou dvojici k odhalení neznámé, převratné pravdy.

BB art, přeložil Zdík Dušek, 592 stran, 349 Kč

Lindsey Kelková:

Zbožňuju Vánoce

Nové knihy

Dvanáct vánočních dnů – a Angela bude potřebovat každý z nich… Autorka vypráví o Vánocích v New Yorku, ale také přidá pár vánočních receptů, filmových i hudebních tipů a popíše britské tradice versus americké.

BB art, přeložila Blažena Kukulišová, 280 stran, 249 Kč

Jan Drda:

Hastrmani

Nové knihy

Dnes už klasická pohádková kniha vypráví zábavný, poutavý a láskyplný příběh vodníka Toníčka a jeho lásky k pohledné „suchozemské“ Andulce, jejíž otec však jejich lásce nepřeje, a tak dceru pošle sloužit do Prahy.

No Limits, 184 stran, 299 Kč

World of Warcraft 3

Nové knihy

Epický fantasy příběh inspirovaný nejslavnější masivní multiplayerovou hrou všech dob.

Crew, přeložil Martin Antonín, 176 stran, 399 Kč

Haden Blackman, Timothy Truman:

Star Wars: Zjevná hrozba

Nové knihy

Ve Zjevné hrozbě si Jediové uvědomili sílící hrozbu Sithů. Na galaxii padá stín, přibývá zločinů, stále častěji dochází k útokům žoldáků, pirátů, otrokářů, vrahů či nájemných lovců. Všechno to bezpráví, s nímž se Jediové potýkají, je předzvěstí velmi nebezpečné budoucnosti

BB art, přeložil Tomáš Jeník, 480 stran, 990 Kč

Lobo:

Bullíkův případ a další příběhy

Nové knihy

Po několika výběrech a samostatných knihách se nakladatelství vrací k Lobovým kořenům a začíná vydávat původní sérii pěkně popořadě od začátku. V první knize čtenář najde šest původních sešitů, které obsahují i u nás dobře známý „Bullíkův případ“ a další dva příběhy.

Crew, přeložili Pavel Dort a Šimon Španihel, 160 stran, 349 Kč

Usagi Yojimbo 22:

Příběh Tomoe

Nové knihy

Putování dlouhouchého samuraje feudálním Japonskem pokračuje, i když v této knize je poněkud větší důraz položen na osudy jeho blízké přítelkyně Tomoe, pobočnice mladého lorda Noriyukiho, a jejich vzájemný vztah.

Crew, přeložil Ľudovít Plata 184 stran, 229 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám