Hlavní obsah

Nové knihy: Pavel Juřík, Camilla Läckberg a Jakub Špaček

Právo, Jan Šída

Knihy, které vyšly tento týden, přinášejí hodně historických publikací. Jedna se zabývá historií mocného jihočeského rodu Rožmberků, další se vrací k mimořádným poválečným soudům s válečnými zločinci. Jako bonus najdete v nabídce také kapesní atlas hub.

Foto: Novinky

Nové knihy

Článek

Pavel Juřík: Rožmberkové

Kniha přibližuje historii a osudy nejvýznamnějšího českého panského rodu. Od Vítka I. z Prčic, prvního známého předka rodu Vítkovců, zmíněného již v roce 1169, až po vymření rodu Rožmberků v roce 1611, zaujímali páni z Rožmberka přední místa v zemských a dvorských úřadech. Členové rodu, jako byli Vok I., Oldřich II. či Vilém a Petr Vok z Rožmberka, se významně zapsali do našich dějin. Publikace shrnuje nejnovější poznatky o životě a díle rodu Rožmberků, které doplňuje na tři sta fotografií.

Universum, 200 stran, 399 Kč

Obal knihy

Vladimír Antonín: Houby – Kapesní atlas

Česká republika patří mezi houbařské velmoci. Pokud však nepatříte právě mezi vyhlášené znalce hub a neustále žijete v nejistotě a obavách, odkázaní na pomoc a radu někoho jiného, pak jistě oceníte tuto publikaci, která vám bude dobrým rádcem po celou houbařskou sezonu. Dokonalý obrazový materiál a přesný klíč k určení „úlovku“ z vás mohou udělat vyhlášeného houbaře, na jehož rady se dá vždycky naprosto spolehnout.

Alpress, 207 stran, 269 Kč

Obal knihy

Daniela Němečková, Jakub Špaček: Mimořádný lidový soud v Praze (1945 – 1945)

Kniha popisuje činnost Mimořádného lidového soudu v Praze, který byl z hlediska rozsahu agendy zdaleka největší retribuční institucí v poválečném Československu. Soudil nejvyšší představitele bývalé německé okupační moci, včetně Karla Hermanna Franka, Kurta Daluegeho či osob zodpovědných za vyvraždění Lidic. Mediální pozornost i společenský tlak vyvíjený na soudce byly proto enormní. I přes vyhrocenou společenskou atmosféru a právní rámec definovaný na zásadách stanného práva se zaměstnancům soudu dařilo dostát profesním standardům.

Academia, 544 stran, 550 Kč

Obal knihy

Camilla Läckberg: Ženy bez slitování

Ingrid se vzdala slibně rozjeté kariéry, aby podpořila svého manžela. Teď však zjistila, že ji podvádí. Birgitta se vyhýbá lékařským prohlídkám. Jen tak si nikdo nevšimne modřin, které na jejím těle zanechaly manželovy rány. Viktoria se přestěhovala z Ruska, aby si vzala muže, kterého potkala na internetu. Její nový manžel je ale úplně jiný, než čekala. Tři různé ženy, tři manželství plná chladu a násilí. Vyřeší to tři dokonalé vraždy?

Motto, 136 stran, 249 Kč

Obal knihy

Thomas Söding: Boží syn z Nazareta

Křesťané vyznávají nejen to, že Ježíš je pravý Bůh, ale i že je pravý člověk. Jedno nelze používat jako argument proti druhému. Vyznávání pravého lidství Božího Syna je zkušebním kamenem, hnací silou a jádrem křesťanské víry stejně jako vyznávání pravého božství Ježíše jakožto člověka. Rozsahem i obsahem unikátní kniha německého teologa vznikla na základě série článků pro ekumenicky zaměřený časopis.

Vyšehrad, 416 stran, 549 Kč

Obal knihy

Jodi Ellen Malpasová: Královská láska: Kontroverzní princezna

Moderní princezna Adeline, dcera anglického krále, cítí, jak se před objektivy fotografů a pod neustálým dohledem královských poradců pomalu dusí. Nový život do žil jí vlije až náhodné setkání s Joshem Jamesonem, úžasným hollywoodským hercem. Půjde jen o krátký, i když pořádně žhavý flirt, nebo o skutečnou lásku?

XYZ, 424 stran, 399 Kč

Obal knihy

L. Němcová, O. Ciprová: Vlk a já

Syn hajného Jonáš najde v lese opuštěné štěně s poraněnou tlapkou. Protože mu rodiče psa zakázali, tajně štěňátko ukryje u sebe v pokoji. Bohužel se na to ale brzy přijde, a když táta pejska poprvé spatří, okamžitě mu dojde, že to není pes, ale malý vlček. A z něj může vyrůst nebezpečný predátor. Jonáš však svého vlka miluje a nechce se ho vzdát.

Grada, 160 stran, 199 Kč

Obal knihy

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám