Hlavní obsah

Nové knihy: Nedbal, Methos, Martinezová i Jindra

Právo, František Cinger

Tento týden vychází několik historických i naučných knih a spolu s nimi detektivní příběhy.

Foto: Novinky

Nové knihy

Článek

Lubor Nedbal:

Operace KARAS

Major dělostřelectva Jaroslav Krátký jako jediný účastník operace KARAS odjel na jaře 1942 jako atašé do Turecka, kde se zapojil do činnosti čs. zpravodajské expozitury sídlící v Istanbulu s posláním odjet opět na Slovensko, kde úspěšně zřídil spojení s Londýnem.

Foto: Academia

Obal knihy

Academia, 432 strany, 450 Kč

Victor Methos:

Obhájce

Novopečený právník Brigham Theodore nastoupí do firmy v Salt Lake City. Amanda Piercová je utrápená a vyčerpaná žena, které psychopat znásilnil a zavraždil dceru. A ona se mu pomstila. Novopečený právník se pouští do boje nejen o kariéru, ale i o život klientky.

Foto: Kalibr

Obal knihy

Kalibr, přeložil Ondřej Duha, 184 strany, 259 Kč

Aly Martinezová:

Nejjasnější soumrak

Před deseti lety unesli Charlotte syna. Stačila vteřina nepozornosti a malý Lucas beze stopy zmizel. Po dlouhém a bezvýsledném pátrání ale přichází zvrat. Lucas žije. A stojí přímo před Charlotte. Ještě včera by za to dala všechno na světě. Problém ale je, že Lucas o ni nestojí…

Foto: Ikar

Obal knihy

Ikar, přeložila Anna Poskeropvá, 240 stran, 259 Kč

Anders Roslund, Börge Hellström:

Tři minuty

Piet Hoffman pracoval pro švédskou policii jako utajený informátor. Zavřeli ho do vězení, aby infiltroval mafii. Ta ho odhalila a odsoudila k smrti. Stačí však zaplést se do únosu amerického politika a musí spolupracovat s tím, kdo tenkrát vydal rozkaz ho zabít…

Foto: Knižní klub

Obal knihy

Knižní klub, přeložila Azita Hajdarová, 560 stran, 323 Kč Kč, e-kniha 249 Kč

Jaromír Jindra:

Jed pro kralevice

Dvanáct mužů z blízkosti kralevice Karla zemřelo na hostině pořádané v augustiniánském klášteře v italské Padově. Kdo a proč se pokusil odstranit prvorozeného syna českého krále? Měla zamýšlená vražda něco společného se snahou Jana Lucemburského vytvořit signorii pod zástavou českého lva?

Foto: Brána

Obal knihy

Brána, 248 stran, 279

Niklas Natt och Dag:

1793 Vlk a dráb

Stockholm, 1793. Ve vodách jezera se najde mrtvola bez rukou a nohou. Vyšetřování musí být co nejdiskrétnější, proto se případu ujímá zvláštní spolupracovník stockholmské policie Cecil Winge. Parťákem se stane veterán Mickel Cardell, na povrchu drsný, ale se srdcem na správném místě. Co Winge nevyřeší intelektem, to Cardell zajistí pádnou ranou svou dřevěnou protézou.

Foto: Argo

Obal knihy

432 strany, přeložila Romana Švachová, 398 Kč

Svend Brinkmann:

Umění přiměřenosti

Kniha známého dánského psychologa pojednává o výhodách skromnějšího, uměřeného, nikoli na spotřebu zaměřeného života. Dokládá svou teorii množstvím zajímavých myšlenek moderních i starších filozofů, psychologů a sociologů a neotřelých termínů

Foto: Portál

Obal knihy

Portál, přeložila Magdaléna Jírková, 120 stran, 225 Kč

Ed Brubaker, Sean Phillips:

Fatale 3: Na západ od pekla

FATALE spojením noiru a hororu vykresluje temnotu s každou novou kapitolou o poznání podmanivěji a vtáhne své čtenáře do příběhu podobně, jako Josephine lapí a ovládne své oběti.

Foto: BB art

Obal knihy

BB art, přeložil Martin D. Antoní, 104 strany, 399 Kč

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám