Hlavní obsah

Nové knihy: Mu-žung Süe-cchun, Morrisová, Greene, Kalandra i Isajama

Právo, František Cinger

I v parném létě vycházejí nové knižní tituly. Román ze současné Číny, životopis tatéra z Osvětimi, detektivní příběhy, módní procházky Paříží i New Yorkem. A samozřejmě audiokniha i komiks.

Foto: David Ryneš, Novinky

Nové knihy

Článek

Mu-žung Süe-cchun:

Než slehne rudý prach

Nové knihy

Příběh mladého, pro zisk všehoschopného advokáta Wej Ta. Toto podobenství o korupci justičního světa v současné Číně (vyšlo 2008) začíná strmým vzestupem hlavního hrdiny, chlapce z venkova, jenž se díky šikovnému uplácení stane úspěšným advokátem.

Argo, přeložil Denis Molčanov, 344 stran, 398 Kč

Heather Morrisová:

Tatér z Osvětimi

Nové knihy

Tetování vězňů v Osvětimi se stala symbolem holocaustu. Jedním z těch, kdo čísla na předloktí tetovali, byl slovenský Žid Lale Sokolov. Jeho příběh připomíná děsivé události a ukazuje, že vedle sebe mohou existovat promyšlená brutalita i nesobecká láska.

BizBooks, přeložil Vladimír Fuksa, 248 stran, 349 Kč

Louise Pennyová:

Vražedný chlad

Nové knihy

Ve Three Pines se vraždí dokonce o Vánocích. Obětí se stala zlá, sobecká, panovačná CC de Poitiers, která si v malebné kanadské vísce koupila „prokletý dům“. Zdá se, že její smrti nelituje vůbec nikdo včetně nejbližší rodiny a že důvod zabít ji měl tady snad každý.

Knižní klub, přeložila Lenka Uhlířová, 384 stran, 379 Kč, e-kniha 269 Kč

Graham Greene:

Lidský faktor

Nové knihy

Rozhlasová dramatizace špionážního románu. Nahrávka z roku 1993. V hlavních rolích Jiří Adamíra a Hana Maciuchová.

Radioservis, CD mp3, 4:16 hodin, 299 Kč

Alicia Kopfová:

Bratr z ledu

Nové knihy

Leitmotivem knihy je led ve všech podobách a asociacích – ledovce, mráz, zima, sníh, chlad, bělost – a současně jako metafora mezilidských vztahů. Těch blízkých mezi hrdinčinou matkou, bratrem autistou a jí samotnou, i těch vzdálených mezi jedinci dnešního světa.

Odeon, přeložila Lada Hazaiová, 256 stran, 299 Kč, e-kniha 209 Kč

Pavel Bolina, Tomáš Klimek, Václav Cíle:

Staré cesty v krajině středních Čech

Nové knihy

Četné staré cesty vedou mimo středověká města, ale procházejí poblíž pravěkých hradišť, takže jejich základ je raně středověký či pravěký. Například uzel cest v okolí Levého Hradce je vyvinut podstatně výrazněji než v Pražské kotlině. Kniha je doprovázena 726 mapkami a fotografiemi.

Academia, 692 stran, 520 Kč

Megan Hessová:

Paříž pro milovníky módy

Nové knihy

Mezinárodně uznávaná ilustrátorka Megan Hessová provede svými oblíbenými obchody, hotely, restauracemi a místy k relaxaci. Od dech beroucích výhledů z Eiffelovy věže až po koktejly v hotelu Ritz. Její ilustrace odhalí Paříž tak, jak jste ji ještě nikdy předtím neviděli.

Esence, přeložila Leona Maříková, 208 stran, 399 Kč

Megan Hessová:

New York pro milovníky módy

Nové knihy

Nechte se provést New Yorkem, jedním z nejrespektovanějších módních měst světa. Autorka ukáže svá oblíbená místa na nakupování, zábavu, a odpočinek. Nechybí ani restaurace, kde si po celém dni procházení můžete dát něco dobrého.

Esence, přeložila Leona Maříková, 208 stran, 399 Kč

Záviš Kalandra:

České pohanství

Nové knihy

Reedice stěžejního Kalandrova díla, které dokončil na počátku 2. světové války. Rukopis se ale po jeho zatčení a odvlečení do koncentračních táborů ztratil a Kalandra tuto monumentální knihu po svém návratu sepsal v letech 1945 a 1946 znovu.

Academia, 952 stran, 716 Kč

Hadžime Isajama:

Útok titánů

Nové knihy

Splácet otcovy hříchy není nic lehkého, avšak Eren je rozhodnut vyjít Rodu Reissovi vstříc a obětovat se pro dobro lidstva. Ani Historia však nehodlá přihlížet, jak se její vlastní otec dopouští zla, a hrozí tak vypuknout spor, který by mohl být lidské rase osudný.

Crew, přeložila Anna Křivánková, 200 stran, 189 Kč

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám