Hlavní obsah

Nové knihy: Kantůrková, Denemarková, Cohenová, Čapek i Krejsa

Právo, František Cinger

Nové romány, detektivky, připomenutí klasika i kniha o velikánech československého horolezectví.

Foto: David Ryneš, Novinky

Nové knihy

Článek

Eva Kantůrková:

O jinakosti

Nové knihy

Dva souběžně vyprávěné retrospektivní příběhy s autobiografickými prvky propojuje ve třetím plánu reálný dialog mezi vypravěčkou a romským řidičem. Rozhovor dotváří hlavní námět: hledání příčin a důsledků jinakosti v podobě etnické, společenské i obecně lidské.

Milan Hodek, 284 strany, 299 Kč

Radka Denemarková:

Hodiny z olova

Nové knihy

Český podnikatel, jeho manželka a dospívající dcera, ruský diplomat, francouzský literát, studentka kaligrafie, kuchař a řada dalších. Poutníci a cestovatelé, kteří odjeli do Číny, aby si uklidili v životě. Hledají pevný bod v minulém životě, ale nevědí, na co si vzpomenout.

Host, 752 strany. 469 Kč

Ondřej Kepka a jeho hosté:

Na návštěvě u Karla Čapka

Nové knihy

Seriál Českého rozhlasu z roku 2017 natáčený ve vile Karla Čapka na pražských Vinohradech popisující život a dílo slavného autora na základě konkrétních předmětů nalezených ve spisovatelově vile.

Radioservis, 11:25 hodin, 299 Kč

Julie Cohenová:

Jak voní láska

Nové knihy

Po smrti matky, slavné malířky, zůstala Felicity sama. Vdala se za novináře Quinna a ráda se stala součástí jeho rodiny. Život na venkově byl ale tak klidný. Pak jednou ucítila ve vzduchu podivně známou vůni, která jí připomněla dávnou lásku. Má se vydat za hlasem srdce?

Motto, přeložila Blanka Brabcová, 416 stran, 369 Kč

Sigríður Hagalín Björnsdótová:

Ostrov

Nové knihy

Jedna drobná lidská bytost v opuštěném zálivu. Vyčkává a sepisuje kroniku nedávných událostí, na něž nelze zapomenout. Román v sobě spojuje milostný příběh a mrazivou antiutopii, v níž islandské dějiny postihne obrat. Co lidi spojuje a co je rozděluje?

Fobor, přeložila Lucie Korecká, 272 strany, 329 Kč

William Somerset Maugham:

Na ostří nože

Nové knihy

Příběh mladého Američana Larryho Darrella, který se jako letec dobrovolně účastnil 1. světové války. Po návratu blahobytného prostředí poválečného Chicaga nedokáže znovu zapadnout do společnosti vrstevníků a je lhostejný k americké představě úspěšného mladého muže. Hledá odpovědi na otázky o vyšším smyslu života.

Prostor, přeložila Dagmar Steinová, 416 stran, 397 Kč

Martin Krejsa:

Navždy první

Nové knihy

Autor zachycuje historii československého horolezectví v období od 2. světové války po první výpravy našich horolezců do nejvyšších hor v 70. letech minulého století prostřednictvím vyprávění legendárních českých a slovenských horolezců. Včetně jejich životopisů.

Jota, 680 stran, 698 Kč

Markéta Pilátová:

Velký úklid

Nové knihy

Maruška je opravdu nepořádná a její nervózní a přepracovaná maminka si s ní už neví rady. Pomůže jí až tajemná sousedka paní Krátká. Ta má ve svém starém bytě vždycky vzorný pořádek. Pomůže jí uklidit nejen její pokojík, ale také vztahy s maminkou a tatínkem.

Meander, 80 stran, 298 Kč

Může se vám hodit na Zboží:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám