Hlavní obsah

Nové knihy: Josef Somr a bratři Grimmové, Kallentoft, Vacek

Právo, František Cinger

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Maličko netradiční směs novinek zahajujeme audioknihou s pohádkami bratří Grimmů. Svátečního času se týká i detektivní příběh norského autora Kjetila Trye, v žánru pokračuje Švéd Mons Kallentoft. Český vědec Jaroslav Vacek přemítá o podmínkách geniality a hrdinka autorky americké fantasy Sophie Jordanové bojuje o svou lásku i sebe sama.

Článek

Vánoční pohádky bratří Grimmů

Nové knihy

Josef Somr na 2 CD namluvil klasické příběhy bratří Grimmů se zimní a vánoční tématikou: Paní Zima, Bělinka a Růženka, Popelka, Perníková chaloupka, Sněhurka, Železný Jan a Čertovy tři zlaté vlasy. V režii Roberta Tamchyny je podbarvuje tematicky laděná hudba.

Popron Music, 199 Kč

Kjetil Try:

Neboť jejich je království nebeské

Nové knihy

Blíží se Vánoce a známý divadelní herec Reidar Dahl sklízí aplaus za provedení Josefa ve Vánočním evangeliu. Druhého dne se po něm slehla zem. Policie v jeho mrazáku objeví dva úhledné balíčky s hrůzným obsahem. Je zřejmé, že byl zavražděn. Záhadná zmizení pokračují a komisař Rolf Lykke se obává, že další obětí by mohl být chlapec narozený na Štědrý večer.

Motto, přeložila Klára Winklerová, 272 stran, 269 Kč

Mons Kallentoft:

Podzimní vražda

Nové knihy

Déšť smáčí zámek Skogså u švédského Linköpingu. Kapky se snášejí na zem a na tělo, které plave ve vodním příkopu. Bohatý právník a nový majitel zámku Jerry Petersson byl zavražděn. Inspektorka Malin Forsová brzy začne podezřívat předchozí majitele zámku, aristokraty, kteří jistě nemají radost z toho, že museli prodat rodinný majetek právě jemu.

Host, přeložila Luisa Robovská, 432 stran, 329 Kč

Jaroslav Vacek:

O duši, šílenství a genialitě

Nové knihy

Géniové jsou vzácným kořením lidského pokolení. Jejich kreativita překračuje obvyklé hranice. A právě to vyvolává nedůvěru. Jak je možné, že někdo v umění, vědě či technice dospěl až k vrcholům? Kde se v něm vzala jeho mimořádná vynalézavost? Že by zvláštní přízeň bohů? Nejsou v pozadí jeho kreativity nějaké tajuplné vlohy?

Dauphin, 560 stran, 498 Kč

Sophie Jordanová:

Drakie - Útěk

Nové knihy

Jacinda vyzradila tajemství svého drakijského kmene, aby zachránila kluka, kterého miluje. Převtělila se kvůli němu před lidmi, a tak porušila jedno z přísně dodržovaných pravidel. Teď se ale musí ke kmeni vrátit, navíc s vědomím, že Willa možná už nikdy neuvidí. Ten má zastřenou paměť a jeho vzpomínky na osudnou noc a slib, který dal, jsou zřejmě ty tam.

CooBoo, přeložila Olga Bártová, 264 stran, 299 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám