Hlavní obsah

Nové knihy: Hanišová, Pavel, Ekbergová, Höppner i Miketa

Právo, František Cinger

Román o poustevnici na Šumavě, Pavlova Pohádka o Raškovi jako audiokniha, rekonstrukce případu Petra Kramného, Kamil Miketa sleduje české stopy na vesmírných projektech, nové vydání mé knihy o Jaroslavu Ježkovi a samozřejmě nový Manga komiks.

Foto: David Ryneš, Novinky

Nové knihy

Článek

Viktorie Hanišová:

Houbařka

Nové knihy

Sára žije ve staré chalupě na Šumavě a živí se sběrem hub. Jako dobrovolná poustevnice se s nikým nepřátelí ani neopouští Pošumaví. Zpráva o matčině smrti proto její život příliš nezmění. Avšak co se zdá jako nepatrnost na povrchu, bouřlivě bují pod ním.

Host, 309 stran, 299 Kč

Ota Pavel:

Pohádka o Raškovi

Nové knihy

Jiří Raška vyhrál na hrách v Grenoblu 1968 zlatou medaili ve skocích na lyžích na středním můstku. Fanoušci v Československu byli nadšeni, spisovatel Ota Pavel později dva dokonalé skoky popsal v nezapomenutelné Pohádce o Raškovi. A nyní ji načetl Oldřich Kaiser.

Radioservis, 2CD, 133 minut, 249 Kč

Ondřej Höppner:

Případ Kramný: Všechno je jinak

Nové knihy

Novinář pracoval na knize přes dva roky. Je skutečně dost důkazů, aby byl Petr Kramný odsouzen za vraždu? Odpověď zní: Ne. Dnes je jisté, že pokud zavraždil manželku a dceru, pak určitě ne elektrickým proudem A vynořuje se hypotéza, že rodinu a sebe otrávila Monika Kramná...

Daranus, 320 stran, 289 Kč

Lara Dearmanová:

Ďáblův spár

Nové knihy

Novinářka Jennifer Doreyová se vrací na rodný ostrov Guernsey, aby si uspořádala život a našla ztracený klid. Když najde na pláži tělo utopené mladé psychicky labilní ženy, policie chce případ uzavřít jako zjevnou sebevraždu. Jennifer to nedá a pustí se do pátrání...

Host, přeložila Petra Johana Poncarová, 344 strany, 329 Kč

Chris Carter:

Dvojitý kříž

Nové knihy

Popravený vrah ožívá a pokračuje ve svém zrůdném díle. Nebo se jeho odkazu chopil šílený napodobitel? A proč? To musí zjistit ostřílený samotář, detektiv Robert Hunter...

BB art, přeložila Jana Pacnerová, 344 strany, 299 Kč

Anna Ekbergová:

Šťastně až do smrti

Nové knihy

Napínavý thriller o úkladné, dokonale naplánované vraždě. Dramatický příběh o majetnictví ve vztahu Christiana a Leonory, manželích po řadu desetiletí, ale i o vášni, sexu a tajemstvích druhých. Pravdivá sonda do partnerského vztahu, kde je i přes vnější dojem vše nakřivo.

Metaforta, přeložila Michaela Weberová, 368 stran, 349 Kč

Kamil Miketa:

Češi znovu dobývají vesmír

Nové knihy

Jedenadvacet českých stop ve vesmíru, počínaje Vladimírem Remkem a družicí Magion. Naše technologie na vozítku Curiosity, které brázdí povrch Marsu, nanolepidla pro raketové nosiče, či speciální sendvičové panely, jimiž jsou potažena zrcadla největších evropských teleskopů.

Mladá fronta, 224 stran, 299 Kč

František Cinger:

Šťastné blues aneb Z deníku Jaroslava Ježka

Nové knihy

Přepracované a rozšířené vydání knihy o Ježkovi, připomínající rodinné osudy i práci pro Osvobozené divadlo. Objevná je kapitola o tom, kdo ho v americkém exilu v roce 1941 připravil o možnost vystoupit s jeho Sonátou na mezinárodním hudebním festivalu.

Mladá fronta, 312 stran, 329 Kč

Yamazaki Koré:

Čarodějova nevěsta 1

Nové knihy

Patnáctiletá Čise Hatori cítí, že nemá proč žít – ztratila matku, nemá stálý domov a nikomu na ní nezáleží. Ve chvíli nejhlubšího zoufalství se jí však nabídne zajímavé východisko a Čise se rozhodne chopit příležitosti. Stane se učednicí u mocného čaroděje Eliase Ainswortha...

Crew, přeložila Anna Křivánková, 184 strany, 199 Kč

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám