Hlavní obsah

Nové knihy: Fila, Brummer i Konečný, Liou Cch´-Sin i Sirotková

Právo, František Cinger

Dvě knihy týkající se 21. srpna 1968. Román o Františku Krieglovi a místopis Brna v letech 1968-1969. Mimořádné sci-fi čínského autora, řada historických románů i vegetariánská kuchařka. A samozřejmě komiks a audiokniha.

Foto: David Ryneš, Novinky

Nové knihy

Článek

Ivan Fila:

Muž, který stál v cestě

Román o muži, který se v srpnu 1968 pod hrozbou likvidace vzepřel a jako jediný nepodepsal moskevský dokument. Drama o hrdinství a zradě odhalující detailní pohled do životů lékaře a politika Františka Kriegla a jeho protivníka, právníka a politika Gustáva Husáka.

Ikar, 256 stran, 299 Kč

Alexandr Brummer, Michal Konečný:

Brno okupované: Průvodce městem v letech 1968-1969

Nové knihy

Kniha z pera dvojice historiků navazuje na předchozí tři úspěšné historické průvodce jihomoravskou metropolí: Brno nacistické (1939—1945), Brno stalinistické (1948—1953) a Brno účtující (1945—1946).

Host, 192 stran, 269 Kč

Liou Cch´-Sin:

Vzpomínka na Zemi

Nové knihy

Závěrečný díl trilogie. Pokud jste si mysleli, že Problém tří těles a Temný les jsou obsáhlé a mají široký záběr, pak to není nic proti Vzpomínce na Zemi. Je svědectvím o tom, kam až autora jeho fantazie zavedla: daleko za hranice jeho země a navždy do kánonu sci-fi.

Host, přeložil Aleš Drobek, 422 Kč, e-kniha 199 Kč

Soňa Sirotková:

Josef I., můj přítel

Nové knihy

Malý Josef, následník habsburského trůnu, je těžce nemocný. Tajně je tedy povolán šestiletý Fabian, nemanželský syn knížete Lobkowicze, který prince zázračně vyléčí pouhým dotykem. Nadpřirozené události tím nekončí. Přečkají děti v pořádku turecké obléhání Vídně?

Moba, 224 strany, 269 Kč, e-kniha 189 Kč

Arnošt Dvořák:

Král Václav IV.

Nové knihy

Životní drama českého krále, který musel vládnout pod tlakem velkých historických událostí, s Jiřím Adamírou v titulní roli. Příběh jednoho z nejdéle vládnoucích českých králů, končící všemi opuštěným panovníkem, marně usilujícím o splynutí se svou zemí a lidem.

Radioservis, mp3, 1:37 hodin, 89 Kč

Šúsaku Endó:

Samuraj

Nové knihy

Výměnou za právo obchodovat se Západem se čtyři samurajové mají vydat na misijní cestu napříč Japonskem. Jejich poslání předchází dlouhá cesta světem a přijetí křtu. Při návratu však zjišťují, že šógunát už o vazby se Západem nemá zájem, křesťané jsou pronásledováni...

Vyšehrad, přeložil Martin Tirala, 320 stran, 349 Kč

David Frenkiel, Luise Vindahlová:

The Green Kitchen

Nové knihy

Lahodná a zdravá vegetariánská jídla pro každý den. Čtenář se přesvědčí, jak snadné je denně vařit chutná a vyvážená jídla. S nadšením objeví celou řadu polévek, salátů, šťáv a dobrot, které jsou na přípravu snadné, v chuti úžasné a co do vzhledu zkrátka nádherné.

Kitchenette 250 stran, 499 Kč

Joseph Stephen:

Autenticita

Nové knihy

V návaznosti na učení Abrahama Maslowa a Carla Rogerse vede autor čtenáře ve třech krocích k autentickému žití. Prvním krokem je poznat sám sebe, druhým vlastnit sám sebe a třetím být sám sebou. Pro všechny fáze uvádí autor praktická cvičení a doporučení.

Portál, přeložila Magdalena Herelová, 192 stran, 349 Kč

Aaron Bachalo:

Doctor Strange 2: Poslední dny magie

Nové knihy

Cestovali skrz dimenze a z každé z nich vymýtili magii. Teď Empirikul dorazili ke zdroji magie na Zemi. Mistr mystických umění se ocitá vydaný na milost Císaři! Zbývají Strangovi v rukávu ještě nějaké triky, když je jeho magie zničena a jeho svět na pokraji katastrofy?

Crew, 168 stran, 369 Kč

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám