Hlavní obsah

Nové knihy: Eggers, Bitov, Štaidl, Graftonová i Fleischmannová

Právo, František Cinger

Z poveletržní nabídky nových knih uvádíme současný příběh Američana Daveho Eggerse, postmoderní román Rusa Andreje Bitova i povídky Ladislava Štaidla a americké prozaičky Sue Graftonové. Připomenutí si zasluhují vzpomínky fotografky Staši Fleischmannové i ředitele BIS Jiřího Růžka. Nádavkem nový komiks se Supermanem.

Článek

Dave Eggers:

Hologram pro krále

Nové knihy

Příběh o nesnázích muže středního věku, kterého zasáhla jak osobní, tak ekonomická krize, ale on se jí rozhodl nepoddat. Co všechno se ale může stát během nekonečného čekání na arabského krále? Náš svět se neustále mění a každý se v něm musí znovu najít.

Plus, přeložil Petr Eliáš, 296 stran, 299 Kč

Andrej Bitov:

Puškinův dům

Nové knihy

Román patřící k zakladatelským dílům ruské postmoderní literatury. Autor jej psal v letech 1964–1971, ale vydání se dočkal až 1987. Doba brežněvovské stagnace zformovala jeho Ljovu Odojevceva – intelektuála, který se s životem v okovech totality rezignovaně smířil.

Paseka, přeložila Vlasta Tafelová, 552 stran, 349 Kč

Ladislav Štaidl:

Ukradená pointa

Nové knihy

Povídková kniha známého muzikanta, skladatele a podnikatele, který zaujal už vzpomínkovými knihami Víno z hroznů a Desátý klíč. S kouzlem literárního projevu vypovídá o životě lidí a lidiček v posledním půlstoletí doma i v cizině.

Olympia, 180 stran, 249 Kč

Sue Graftonová:

Kinsey a já

Nové knihy

Autorka poprvé představila Kinsey Millhoneovou v roce 1982. Během třiceti let se její postava stala ikonou. Nyní nabízí jako dárek výbor povídek, které poodhalují, jak hluboko má Kinsey kořeny vrostlé do autorčiny vlastní minulosti.

BB art, přeložila Jaroslava Kočová, 256 stran, 249 Kč

Staša Fleischmannová:

Vrstvami

Nové knihy

Fotografka Staša Fleischmannová (1919) prochází životem minulého století a připomíná osobnosti kulturního života, jako byli její rodiče Staša a Rudolf Jílovští, ale i V+W i Ježek, Jesenská, Peroutka, Halas a mnozí další. Osobní svědectví o mimořádných životech.

Torst, 228 stran, 399 Kč

Jiří Růžek:

V labyrintu tajných služeb

Nové knihy

Připomenutí si zaslouží kniha bývalého ředitele BIS, který po vzoru starých kronikářů vypráví jen to, u čeho od listopadu byl nebo co mu vyprávěli očití svědkové. Krédem jeho knihy je přání, aby zpravodajské služby dělaly svoji práci dobře a politici je uměli rozumně využívat.

Nakladatelství Šulc a Švarc, 208 stran, 389 Kč

Michael Brenner:

Malé dějiny Židů

Nové knihy

Jeden ze současných největších odborníků na židovské dějiny se ve svém průvodci obrací na odbornou i laickou veřejnost a vypráví srozumitelnou a názornou formou příběh etnika zahrnující historii pěti kontinentů za posledních více než 3 000 let. A ničemu se nevyhýbá.

Paseka, přeložila Zlata Kufnerová, 352 stran, 349 Kč

Rags Morales, Grant Morrison:

Superman Action comics 3: Na Konci času

Nové knihy

Populární komiksový muž z oceli má proti sobě nebezpečného protivníka. Jejich zápas se odehrává ve všech časech, v nejrůznějších podobách, zas a znova. Vyžádá si všechnu jeho sílu, um a pomoc přátel – i některých nepřátel.

BB art, přeložil Martin D. Antonín, 224 stran, 399 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám