Hlavní obsah

Nové knihy: Dvořáková, Harasimová, Svěrák, Gavron i Uris

Právo, František Cinger

Nabídka tohoto týdne obsahuje romány ze současnosti, detektivní příběhy, osudy budovatelů státu Izrael i přátelství Žida a Palestince v době intifády. Historickou knihu věnovanou králi Václavovi IV. A samozřejmě i audioknihu a komiks.

Foto: Novinky

Nové knihy

Článek

Petra Dvořáková:

Chirurg

Audiokniha nedávno vydaného románu. V příhraniční nemocnici se MUDr. Hynek Grábl ocitl v mrtvém bodě a balancuje s neutěšenou profesní i osobní situací. Kariéru odborníka na pražské klinice uťal opilecký karambol – a následky nese nejen on, ale i jeho blízcí…

Obal knihy

OneHotBook, čte Pavel Batěk, 9:50 hodin, CD, mp3, 369 Kč

Markéta Harasimová:

Černá vdova

Módní návrhářka Edita žije od smrti manžela jen se psem a postupně začíná vnímat zrychlené tikání biologických hodin. Bezhlavě se zamiluje do charismatického Ondřeje. Mladá žena přijímá nabídku k sňatku a věří, že konečně přijde i vysněné dítě. Čeká ji však tvrdé prozření.

Obal knihy

MaHa, 350 stran, 299 Kč

Jan Svěrák:

Bohemia

Začíná milénium a český režisér Ivan se srdcem floutka, rodinou na krku a hlavou v oblacích sní o filmu v Hollywoodu. Náhoda mu přihraje starší britskou producentku. Stačí překonat manželčin nesouhlas a pár kulturních rozdílů a může dobýt svět. Anebo se v něm ztratit.

Obal knihy

Ikar, 216 stran, 299 Kč

Leon Uris:

Exodus

Děj je upředen z řady autentických příběhů, které se pojí s milostným příběhem americké ošetřovatelky a mladého hrdiny Mossadu. Román zachycuje nejen život v evropských židovských ghettech, pogromy v Rusku, zrod sionismu a kibuců, vznik státu Izrael, ale také třeba principy tzv. ropné politiky či dobu britského mandátu v Palestině.

Obal knihy

BB art, přeložila Štafanie Lorándová, 560 stran, 499 Kč

Asaf Gavron:

Smrt v zádech

Tel Aviv, rok 2003, druhá palestinská. Uprostřed té abnormality dva mladí muži, vypravěči románu, chtějí žít normálním životem: Izraelec Ejtan přezdívaný Krokodýl, a Palestinec Fahmí, jehož matka zahyne vinou okupace. Dva věrohodné osudy se propletou.

Obal knihy

Pistorius & Olšanská, přeložila Magdaléna Křížová, 304 stran, 349 Kč, e-kniha 249 Kč

Jiří Kuthan, Jakub Šenovský (eds.):

Římský a český král Václav IV. a počátky husitské revoluce

Za dramatických okolností 16. srpna 1419 zemřel český král Václav IV. Bylo mu padesát osm. Ač to není z dnešního pohledu požehnaný věk, měl za sebou dlouhou vladařskou dráhu. Vždyť byl českým panovníkem plných jedenačtyřicet let, a to mezi lety 1378 a 1419!

Obal knihy

Nakladatelství Lidové noviny, 280 stran, 399 Kč

Martin Pitro, Petr Vokáč:

Průvodce husitskými válkami: České země ve stínu kalicha 1419-1437

Populárně-naučná publikace přináší čtivou a srozumitelnou formou informace o husitské éře. Ať už jde o důvody vypuknutí husitské revoluce, její průběh, jednotlivé válečné střety nebo ničivé následky. Vytváří obraz událostí a zařazují je do kontextu.

Obal knihy

Universum, 200 stran, 279 Kč

Dan Abnett, Stjepan Šejić, Miroslav Schönberg:

Aquaman: Král Sedmi moří

Následkem šokující vraždy krále Atlantidy se život v podmořském království proměnil. Atlantskou policii nahradili někdejší teroristé a král Rath, který je odhodlaný učinit Atlantidu tak velkou, jak v minulosti ještě nikdy nebyla... Završení projektu s českými a slovenskými obálkami k sérii Znovuzrození hrdinů DC.

Obal knihy

Crew, přeložil Changer the Elder, 152 strany, 299 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám