Hlavní obsah

Nové knihy - Danielle Steelová, Lisa Jacksonová i Tomio Okamura

Z knižních titulů, které se v posledních dnech objevily na pultech, můžete sáhnout například po novém románu Danielle Steelové Borec, napínavém thrilleru Vyvolená k smrti od Lisy Jacksonové nebo neuvěřitelném životním příběhu podnikatele Tomia Okamury v knize Český sen.

Článek

Danielle Steelová: Borec

Oblíbená autorka bestseleru pro ženy Danielle Steelová v románu Borec přináší příběh ženy lapené v citových problémech.

Maxine je lékařka a má renomovanou psychiatrickou praxi. Se třemi dětmi a chůvou žije v New Yorku. Její manžel, teď už bývalý, je světoběžník, který si užívá žen, peněz a života. Svou rodinu ale pravidelně navštěvuje a vztahy mají hezké. Po čase se Maxine zamiluje do doktora Charlese Westa, který je usedlý, zodpovědný a hlavně stále přítomný...

Ikar, překlad Dagmar Čápová, 224 str., váz., 229 Kč

Adam Rapp: Rok nekonečného strádání

Současný newyorský dramatik Adam Rapp ve svém románovém debutu líčí s obrovskou dávkou drsného, ale inteligentního humoru stinné stránky života v New Yorku.

Rok nekonečného strádání popisuje jeden rok začínajícího spisovatele, jeho soužití s několika podnájemníky v ubohém bytečku, jeho první zaměstnání v newyorském nakladatelství, kde dělá kluka pro všechno, jeho sexuální život s extravagantní dcerou nadřízeného, jeho osudové setkání v metru s krásnou ženou, z níž se vyklube herečka a Polka, jeho naděje i touhy...

Argo, překlad Petra Kůsová, 460 str., váz., 398 Kč

Jaroslav Novák Večerníček, Tomio Okamura: Český sen

Kniha o životě nejznámějšího ´českého Japonce´ Tomia Okamury je strhujícím příběhem outsidera, který se přes velké životní překážky z nuly dopracoval nejen k bohatství, ale také ke společenskému uznání.

Téměř románový příběh nejen popisuje životní peripetie Tomia Okamury od nejútlejšího dětství, ale také je zasazuje do sociálních, kulturních i historických souvislostí japonské a české reality. Čtenář se tak mimo jiné například dozví o dosud nepřekonaném japonském rasismu, ale také spoustu jiných zajímavostí ze života běžného Japonce. Druhá polovina knihy popisující Tomiův život v Čechách odhaluje překvapující kořeny jeho mediální popularity.

Fragment, váz., 112 str., 249 Kč

Lisa Jacksonová: Vyvolená k smrti

Americká autorka napínavých románů Lisa Jacksonová začala psát z nudy na mateřské dovolené. Už její první román se stal amerických bestsellerem číslo jedna.

Detektiv Regan Pescoliová pracuje na případu Vraha od Medvědí řeky už několik měsíců. Ani v nejhorším snu by ji však nenapadlo, že sadistický maniak zaútočí i na ni. Moc dobře ví, že skončí jako oběti přivázané k osamělým stromům v mrazivé pustině montanských hor. Tam je pochopitelně nečeká nic jiného, než osamělá smrt.

Nate Santana doposud nepotkal ženu, která by se jen vzdáleně podobala Regan Pescoliové. Teď ale zmizela a Nate se ji pokouší vypátrat s pomocí policistky Seleny Alvarezové...

Domino, překlad Jakub Volný, 328 str., váz., 229 Kč

Kenzaburó Óe: Soukromá záležitost

Román Kenzabura Óe, japonského laureáta Nobelovy ceny, nabízí strhující zpověď mladého muže.

Vrabčák si sotva uvědomuje, že se během několika hodin stane otcem. Netuší ještě, že jeho žena porodí postižené dítě, tím méně, jak zásadně se tím jeho život změní. Vtažen do víru událostí, jichž je sám strůjcem i obětí, prochází strhujícím přerodem v člověka, kterým dosud neměl odvahu být. Každá další stránka přináší mrazivé bilancování nad propastí a šokující projevy pochodů Vrabčákovy mysli na cestě k osudovému rozhodnutí.

Plus, překlad Michael Weber, 200 str., váz., 249 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám