Hlavní obsah

Nové knihy: Čermák, Kundera, Domingová, Shattucková i Hemingwayová

Právo, František Cinger

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poutavé romány, životopisné knihy, thriller a samozřejmě komiks i audiokniha.

Foto: David Ryneš, Novinky

Nové knihy

Článek

Mojmír Čermák:

Samuel Porten

Nové knihy

Příběh nadaného houslisty ve viktoriánské Anglii, který bojuje s urputnou matkou i s vlastními děsy. Sobecký vztah k dívce Marion ho ničí víc, než by si myslel. Autor dokázal podat osud jedince s mnoha přesahy týkajícími se smyslu života, odpovědnosti, viny i trestu.

Cattacan, 132 stran, 229 Kč

Milan Kundera:

Kniha smíchu a zapomnění

Nové knihy

Román napsaný česky vyšel poprvé francouzsky v roce 1979 a česky poprvé u Škvoreckých v roce 1981. Příběh Taminy, Rafaela a dalších postav v druhé polovině minulého století. Lidé fascinovaní údajným pokrokem a cestou vpřed se paradoxně musejí vracet a dotýkat až smrti.

Atlantis, 260 stran, 352 Kč

Simone van der Vlugteová:

Půlnoční modř

Nové knihy

Strhující příběh malířky Catrijn, která v Holandsku v druhé polovině 17. století stála u zrodu proslulé delftské modré keramiky. Zpočátku získala místo hospodyně u bohaté rodiny v Amsterdamu, kde v té době působí Rembrandt van Rijn nebo Jan Vermeer.

Metafora, přeložila Lenka Řehořová, 272 strany, 299 Kč

Jessica Shattucková:

Prozření

Nové knihy

Na troskách nacistického Německa se Marianna snaží splnit slib, který dala svému muži, popravenému za spoluúčast při atentátu na Hitlera: nalézt a zachránit manželky a děti ostatních spiklenců. Společně s šestiletým synem se vydává přes zbědovanou zemi do Berlína.

Domino, přeložila Hana Pernicová, 349 Kč, e-kniha 170 Kč

Carmen Domingová:

Gala Dalí

Nové knihy

Elena Dimitrijevna Diakonovová, známá jako Gala Dalí, objevila po svatbě s avantgardním básníkem Paulem Éluardem kouzlo erotiky a sexu i to, že díky nim může druhého ovládat. Ve chvíli, kdy potkala Salvadora Dalího, poznala, že její životní role je po jeho boku.

Metafora, přeložila Jana Suchánková, 304 strany, 349 Kč

Mariel Hemingwayová:

Slunce vyšlo

Nové knihy

Paměti vnučky velkého literáta, poodhalí nejen pravdu o tom, zda byly Hemingwayovy deprese neoddělitelnou součástí jeho geniality. Díky autorčině herecké kariéře v Hollywoodu se dostanete přímo „na plac“ této nejproslulejší továrny na sny.

Práh, přeložila Jitka Chmelařová, 359 stran + 16 stran fotopříloha, 359 Kč

Vince Flynn, Kyle Mills:

Příkaz zabít

Nové knihy

Špičkový agent CIA Mitch Rapp musí v Pakistánu čelit hrozbě, která by zásadně změnila politickou situaci ve světě. Navíc se zdá, že tentokrát narazil na soupeře, jenž je stejně schopný, vycvičený a nelítostný jako on.

BB art, přeložil Michal Prokop, 304 stran, 299 Kč

Agatha Christie:

Vražda v Orient expresu

Nové knihy

Další varianta světoznámého příběhu Hercula Poirota, který se ocitne na palubě luxusního rychlíku Orient expres. Samozřejmě že musí rozluštit smrt spolucestujícího. A to v situaci, kdy vlak uvízne v závějích a cestující i posádka zůstanou ponecháni napospas osudu.

OneHotBook, čte Lukáš Hlavica, CD, mp3, 7:31 hodin, 339 Kč

Tony S. Daniel:

Batman Detective Comics 1: Tváře smrti

Nové knihy

Batman se střetne s nejděsivějším protivníkem. Z Arkhamovy léčebny zmizí Joker a z hrozných stop, jež po sobě zanechal, nedokáže ani Batman vyčíst, k čemu došlo. V celém Gotham City se dějí prapodivné věci a zdá se, že za vším je nový zloduch Dollmaker.

BB art, přeložil Petr Zenkl, 176 stran, 399 Kč

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám