Hlavní obsah

Nové knihy: Buchert, Janeček, Ellwoodová, Mankell i Arakawa

Právo, František Cinger

Čerstvá připomínka událostí na ZOH v Pchjongčchangu očima reportérů, ale i fotografů. Mýtus o pérákovi, hrdinovi odboje proti nacistům. Thrillery i společenské romány. Záznam tzv. vysočanského sjezdu KSČ v srpnu 1968. A také audiokniha a komiks.

Foto: David Ryneš, Novinky

Nové knihy

Článek

Viliam Buchert:

Pchjongčchang 2018: Zimní olympijské hry

Nové knihy

Kniha přináší snímky fotografů pod vedením Herberta Slavíka, kteří zaznamenají nejenom úspěchy a zklamání, ale také zákulisí, dřinu i odpočinek sportovců. Kromě výsledkového servisu se čtenáři rádi začtou do příběhů, se které na sportovištích i mimo ně odehrály.

Mladá fronta, 599 Kč

Petr Janeček:

Mýtus o pérákovi

Nové knihy

Téma: Městská legenda mezi folklorem a populární kulturou. Pérák je zřejmě nejslavnější českou mytickou postavou 20. století. Hrdina skákající po nočních střechách pomocí ocelových per připevněných na nohou a bojující proti nacistům a jejich přisluhovačům.

Argo, 360 stran, 348 Kč

Nuala Ellwoodová:

Co zbylo z mojí sestry

Nové knihy

Kate se vrací domů, protože jí zemřela matka. Všude na ni doléhají děsivé vzpomínky. V sousední zahradě vídá dítě, které by tam podle všeho nemělo být. Dějí se jí věci, které jsou velmi podivné. A Kate začne pochybovat, jestli se nepomátla. Nemá se však komu svěřit.

Domino, 349 Kč, e-kniha 179 Kč

Henning Mankell:

Švédské holínky

Nové knihy

Fredrikův milovaný dům na ostrůvku v Baltu lehne popelem. Fredrik se nastěhuje do starého přívěsu po dceři a hned si objedná nové holínky. Když mu dcera přijede na pomoc a zkontaktuje ho novinářka, obrátí se jeho život vzhůru nohama.

Host, přeložila Marie Voslářová, 456 stran, 349 Kč

Guillermo del Toro, Daniel Kraus:

Tvář vody

Nové knihy

Němá Elisa žije osamělý život v malé špeluňce nad kinem Arcade v Baltimoru. Pracuje jako uklízečka v přísně střeženém středisku. Dosavadní život však změní setkání s živým vzorkem z utajovaného vládního experimentu. Stejnojmenný film byl uveden do českých kin v únoru.

Host, přeložil Filip Drlík, 352 stran, 297 Kč

Ivana Peroutková:

Anička na horách

Nové knihy

Volné pokračování knížek Anička a její kamarádky, Anička ve městě, Anička u moře. Jsou zimní prázdniny a ona vyráží s kamarádkami Ditou a Juljou do Jizerských hor. Veselá dobrodružství, která prožívají, jsou narušená příjezdem spolužačky Katky. Čte Klára Issová.

Albatros, mp3, 2:33 hodiny, 159 Kč

Milan Bárta, Lukáš Cvrček, Jiří Pelikán:

Tanky proti sjezdu. Protokol a dokumenty XIV. (vysočanského) sjezdu KSČ

Nové knihy

Záznam jednání mimořádného sjezdu KSČ, který se sešel 22. srpna 1968 v jedné z budov ČKD v Praze-Vysočanech. První řádné české vydání tohoto veřejně nedostupného textu vychází ze stejnojmenného souboru publikovaného ve Vídni v roce 1970 Jiřím Pelikánem.

Novela Bohemica, 328 stran, 298 Kč

Tomáš Macek:

Příběhy Corsa Rosa. Sto ročníků Giro d’Italia

Nové knihy

Kniha volně navazuje na Příběhy Staré dámy. Tentokrát se zaměřujeme na druhý z tria slavných třítýdenních závodů – Giro d’Italia. V roce 2017 završil i on první stovku svých ročníků. Kniha je vybavena dobovými fotografiemi a bohatým statistickým přehledem.

Prostor, 640 stran, 597 Kč

Hiromu Arakawa:

Fullmetal Alchemist: Ocelový alchymista 2

Nové knihy

Edwarda Elrica nezajímá nic jiného, než jak bratru Alphonsovi vrátit původní tělo, o které přišel při alchymistickém pokusu. Na první pohled snadný úkol se změní v noční můru a bratři musí čelit šílenému vědci, ale také vrahovi likvidujícímu státní alchymisty.

Crew, přeložila Anna Křivánková, 188 stran, 199 Kč

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám