Hlavní obsah

Nové knihy: Agathonikiadis, Nesbø, Renberg, Roberts i de Muriel

Právo, František Cinger

Z novinek tohoto týdne vybíráme vzpomínky českého režiséra a scenáristy řeckého původu George Agathonikiadise, nové romány Joa Nesbøa i jeho rodáka Tore Renberga. Pozornost si zasluhuje třídílný thriller na základě autobiografie G. D. Robertse. A samozřejmě nemůže chybět komiks.

Článek

George Agathonikiadis:

Na Moravě nekvetou olivy

Nové knihy

Český režisér a scenárista řeckého původu George Agathonikiadis vzpomíná na své prarodiče, s nimiž vyrůstal, na školu a učitele, kteří ne vždy chápali postavení dítěte-cizince. Jeho postavy mají blízko k lidem s Hrabalovskou perličkou na dně své duše.

Nakladatelství Lidové noviny, 216 stran, 199 Kč

Jo Nesbø:

Půlnoční slunce: Krev na sněhu II

Nové knihy

Opět 70. léta minulého století, tentokrát na severu Norska. Opuštěná vesnice, jejíž obyvatelé jsou svazáni přísnými pravidly. Desetiletý Knut a jeho krásná, čerstvě ovdovělá matka Lea, zastávající funkci kostelníka a zvoníka, nedostudovaný teolog Mattis a šamanka Anita.

Kniha Zlín, přeložila Kateřina Krištůfková, 214 stran, 259 Kč, e-kniha 129 Kč

Tore Renberg:

Tak zítra

Nové knihy

Pål má ostudné tajemství, které ho dostalo do dluhů, šestnáctiletá Sandra má taky tajemství. Je zamilovaná do neuvěřitelně okouzlujícího delikventa Daniela Williama. Cecilie nosí to největší tajemství z nich všech, dítě, které v ní roste. Během tří dní se tyhle životy protnou.

Argo, přeložil Ondřej Vimr, 488 stran, cena 398 Kč, e-kniha 278 Kč

Gregory David Roberts:

Šantaram

Nové knihy

Hrdina autobiografického románu přilétá do Bombaje, aniž kdo tuší, že utekl z australské věznice. V Bombaji získává přátele, kteří mu pomohou zorientovat se v tamějším životě, ale další zvraty ho dostávají do vězení, a pak na cestu mafiána i bojovníka v afghánské válce.

Kristián, Radioservis, přeložil Tomáš Bicek, 750 stran, 499 Kč

Lincoln Child, Douglas Preston:

Modrý labrint

Nové knihy

Dávno pohřbené rodinné tajemství přichází pronásledovat zvláštního agenta Aloysia Pendergasta, Sherlocka Holmese dnešní doby…

BB art, přeložila Jana Pacnerová, 344 stran, 349 Kč

Oscar de Muriel:

Vražedné struny

Nové knihy

Strhující směsice krimi, historického románu a hororu. Edinburgh, rok 1888. Ve svém pokoji je nalezen zavražděný houslista. Služebná mrtvého virtuosa přísahá, že v noci slyšela hrát několik hudebníků, ale v zamčené místnosti je jediné tělo a neexistuje cesta dovnitř ani ven...

Host, přeložila Zora Freiová, 397 stran, 280 Kč

Simon Scarrow:

Oslova kořist

Nové knihy

Římská armáda má před sebou těžký úkol. Aby úspěšně dokončila invazi do Británie, musí porazit vojsko krále Carataca. Boje se nevyvíjí pro Římany dobře a centurioni Macro s Catonem jsou obviněni ze zbabělosti.

BB art, přeložili Ludmila a Tomáš Havlíkovi, 376 stran, 349 Kč

Brendan Reichs, Kathy Reichsová:

Zúčtování

Nové knihy

Dospívající Tory Brennanová a její viráti musí vypátrat skupinu zákeřných protivníků, kteří se nakazili supervirem… Toryina smečka už není jediná. Jsou tu další, rudoocí viráti.

BB art, přeložila Kristýna Kučerová, 312 stran, 249 Kč

Michal Schwarz, Ondřej Srba:

Dějiny Mongolska

Nové knihy

Na základě nejnovějších výzkumů autoři zachycují historické etapy, včetně epochy Čingischánovy. Mongolové si přes trvalé mezinárodní tlaky udrželi svébytnost a rozhodují se, jak směřovat společnost s ohledem na tradiční styl života a zároveň na konkurenceschopnost.

Nakladatelství Lidové noviny, 472 stran, 429 Kč

Tony Akins, Brian Azzarello, Clif Chiang:

Wonder Woman 1: Krev

Nové knihy

Představuje se Wonder Woman a tajemství, které otřese celým jejím světem. Brzy se dozví pravdu o svém původu…, a pak poteče krev.

BB art, přeložil Martin D. Antonín, 160 stran, 399 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám