Hlavní obsah

Nové knihy - 7. týden

Z nově vyšlých knižních titulů vás chceme upozornit na napínavý thriller Val McDermidové Průšvih, dále na knihu Michka Assayese o zpěvákovi U2 Bono o Bonovi nebo lexikon o sektách a náboženstvích Sekty a lovci duší.

Článek

Val McDermidová: Průšvih

Val McDermidová je autorkou čtyř psychothrillerů s hlavní postavou kriminálním psychologem Tonym Hillem, z nichž u nás vyšly Zpěv sirény a Drát v srdci. Její další řada je spjata s hlavní postavou soukromé vyšetřovatelky Kate Branniganové.

Kate Branniganová, soukromé očko z Manchesteru, má jediný důvod, proč dovolit svému příteli podílet se na vyšetřování podvodů kolem prodeje nových aut - je přesvědčena, že se nemůže nic stát. Bohužel Richard se octne za mřížemi. Proti své vůli je Kate zatažena do světa drogových obchodů, dětské pornografie, podvodníků a vymahačů, kdy stane tváří v tvář smrti v případě nejnebezpečnějšího vyšetřování své kariéry...

BB art, překlad Růžena Loulová, 224 str., váz., 199 Kč

Hans - Otto Wiebeus: Sekty a lovci duší

Hans - Otto Wiebeus je novinář jenž se zabývá řadu let problematikou různých sociálních prostředí společnosti a menšinami a v neposlední řadě i třetím světem.

Kniha si formou lexikonu klade za úkol informovat co nejširší veřejnost o velkém počtu světových náboženství, sekt a řádů. Osvědčeným nástrojem je zde Wiebeusův kultivovaný publicistický styl. V knize autor mimo jiné vysvětluje podstatu a původ víry v boha, rozdíly mezi náboženstvím a sektou a upozorňuje na nebezpečnost sekt, metody jejich působení a častou ziskuchtivost vůdců sekt.

Nava, 306 str., 268 Kč

Michka Assayes: Bono o Bonovi

Autorem knihy je hudební zpravodaj a spisovatel Michka Assayes. S Bonem se seznámil v roce 1980 a tuto knihu společně psali dva roky v Dublinu, Paříži, Boloni a na francouzské Riviéře.

V rozhovorech Michkou Assayesem Bono popisuje svou přeměnu z extrovertního zpěváka malé irské post punkové skupiny v jednoho z nejznámějších světových zpěváků. Zároveň také dokládá, jak se změnil od známé celebrity k bojovníkovi za práva chudých zemí. Vypráví přesvědčivě o svém životě, osudu, vášních i osobním životě.

Portál, 320 str., váz, 349 Kč

Rosalie Davidová: Náboženství a magie starověkého Egypta

Náboženství a magie starověkého Egypta je první knihou, jež poskytuje úplný historický přehled o víře této výjimečné civilizace, od jejích počátků v raných sídlištích z doby 5000 B.C. až po římskou provincii ve 4. století A.C.

Strhující studie Rosalie Davidové ukazuje, že každým aspektem staroegyptské společnosti, od vzdělávání a práva až po medicínu, zrození a smrt, prostupovalo náboženství a magie a ovládaly jej božské životní síly slunce a Nilu. Objevuje složitý a zajímavý svět bohů a bohyní, od Anupa, boha smrti s šakalí hlavou, po Tueret, hroší bohyni porodů; kulty posvátných zvířat; svět věštců a proroků; chrámy, obřady vztahující se ke smrti a posmrtnému životu.

BBart, překlad Hana Vymazalová, 488 str., váz., 199 Kč

Stéphane Bourgoin: Černá kniha sériových vrahů

Tato kniha je složena z životopisů sériových vrahů, počínaje Peterem Kürtenem, popraveným v červenci roku 1931, a konče Garym Ridgwayem, jenž byl v roce 2003 odsouzen na doživotí. Abychom mohli co nejlépe pochopit psychologii těchto sériových zločinců, jejichž motivy jsou většinou svázány s jejich sexuálními pudy, musíme naprosto nezbytně zjistit, co se děje v jejich hlavách, proniknout do jejich představ a svým způsobem se ,,vžít do jejich kůže".

XYZ, váz., 550 str., 399 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám