Hlavní obsah

Nové knihy - 3. týden

Z knižních novinek tohoto týdne jsme pro vás vybrali kriminální příběh z prostředí wyomingských lesů Otevřená sezóna nebo jiný napínavý román Modrá půlnoc, jehož autorem je Jonathon King. Také vychází třetí kniha série Letopisy Narnie - Plavba Jitřního poutníka.

Článek

C. J. Box: Otevřená sezóna

Otevřená sezóna je kriminální příběh postavený na principech moderního westernu.

Neúplatný revírník Joe není zrovna oblíbeným obyvatelem wyomingského městečka. Když za svým domem objeví Joe mrtvolu místního loveckého průvodce, bere to velice osobně. Proč se muž, s nímž nevycházel zrovna nejlépe, rozhodl skonat u hromady dříví na Joeově dvorku?  Přestože jsou po objevu dalších dvou mrtvol takzvané "vraždy zálesáků" rychle vyřešeny, Joea verze místní policie neuspokojí a ve vyšetřování pokračuje. Jak do případu proniká stále hlouběji, zjišťuje, že muž k jeho zadnímu vchodu nepřinesl jen smrt: v kupě dřeva zanechal tři malá zvířátka - zástupce druhu považovaného léta za vyhynulý...

BB art, překlad Radmila Damová, 240 str, 199 Kč

C.S. Lewis: Letopisy Narnie - Plavba Jitřního poutníka

Nedávno u nás měl premiéru film Letopisy Narnie - Lev, čarodějnice a skříň. Kniha  Letopisy Narnie - Plavba Jitřního poutníka  je již třetí ze série Letopisy Narnie. Tyto příběhy dnes neodmyslitelně patří do světového fondu dětské literatury.

Král a několik nečekaných společníků se vydávají na plavbu, která je dovede za hranice všech známých končin. Jak plují stále dál a dál neprobádanými vodami, zjišťují, že jejich výprava přinese více, než očekávali, a že konec světa teprve začíná.

Fragment, překlad Veronika Volhejnová, 264 str., 249 Kč

David Weiss: Mozart - Ččlověk a génius

Weissova rozsáhlá práce je pokusem o rekonstrukci skladatelova života, k němuž autor přistupuje na základě solidní znalosti prostředí i faktů a Mozartovy tvorby.

David Weiss vypráví Mozartův příběh s epickou porobností, krok za krokem od dětství v Salcburku, svízelných a vítězných turné zázračného dítěte, přes trudné boje o uznání, několik okamžiků oslnivých úspěchů a léta ústrků, ponižování, porážek po osamělé umírání ve Vídni a chudinský pohřeb.

BBart, překlad Alena Jindrová-Špilerová, 484 str., 349 Kč

Jonathon King: Modrá půlnoc

Hrdina napínavého příběhu Max Freeman je vysloužilý policista, který se stáhl do ústraní a přestěhoval se k floridským močálům poté, co nešťastnou náhodou zabil malého chlapce.

Pak jednou najde v řece mrtvolu dítěte a to mu odsouvanou minulost znovu zpřítomní. Freeman se zaplete do zločinu, který je záhadou pro místní policii i pro FBI. Starousedlíci z močálů jej považují za podivína a pro oficiální místa se stane podezřelým. Když zmizí další dítě, všichni se zaměří na něj - a bývalý policista, jenž se potýká se vzpomínkami na dávnou filadelfskou půlnoc, ví, že nemá jinou možnost než sám dopadnout vraha.

Knižní klub, překlad Michal Prokop, 256 str., 199 Kč

Claremont Chris, Byrne John: CL 12: X-Men 2

V dvanácté knize ze série Comicsové legendy se mutanti X-Meni již podruhé střetnou se svým největším protivníkem, samotným vládcem magnetických polí Magnetem. A utkají se nejen s ním. Svedou také nelítostný boj se svými předchůdci, s tajemnými bytostmi na cizí planetě i s robotickou chůvou. Ocitnou se v cirkuse (a ne zrovna jako návštěvníci), ve vesmíru a dostanou se i do útrob sopky...

Netopejr, překlad Kateřina Šeflová, 184 str, 219 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám