Hlavní obsah

Nova nespustila digitální vysílání na severu Čech

Právo, jp

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V neděli měla kromě České televize zahájit digitální vysílání na severu Čech z vysílače Buková Hora u Ústí nad Labem i TV Nova. Nezahájila. Důvodem bylo, že se jí ceny, které televizi naúčtovaly Radiokomunikace za šíření digitálního signálu, zdají příliš vysoké.

Článek

"Radiokomunikaci nabídly čtyři dny před zahájením vysílání na Bukové hoře takové cenové podmínky, které vůbec neodpovídaly původním smluvním ujednáním," sdělila Nova v tiskovém prohlášení, které vydala v neděli pozdě večer.

Nova uvedla, že je připravena o situaci dále jednat, protože si je vědoma toho, že její digitální vysílání by mělo z Bukové hory přijímat až milión občanů.

"Jsme připraveni jednat konstruktivně, ale rozhodně nebudeme dělat svá ekonomická rozhodnutí pod tlakem. Máme velkou zodpovědnost vůči našim majitelům a nenecháme se dotlačit k rozhodnutím, která by v budoucnosti mohla znamenat neočekávaný nárůst nákladů tam, kde jsme díky využití nejmodernější technologií očekávali spíše možnost úspor," reagoval na vzniklou situaci generální ředitel Novy Petr Dvořák.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám