Hlavní obsah

Nová DVD - World Trade Center, Candy i Kokoda

Tento týden vychází na DVD drama Olivera Stonea World Trade Center, milostný příběh Candy nebo válečný snímek Kokoda.

Článek

World Trade Center

Drama Olivera Stonea World Trade Center vypráví skutečný příběh dvou mužů, kteří v poslední vyvázli živí z inferna Světového obchodního centra, na které zaútočila al-Kajdá.

Jako první 11. září 2001 zareagovali na volání o pomoc z věží Světového obchodního centra policisté Will Jimeno a John McLoughlin. Když se obě zřítily, zůstali uvězněni v jejich troskách. Na rozdíl od svých kolegů jako zázrakem přežili, ovšem zaživa pohřbeni pod šesti metry sutě. Přestože se navzájem nemohli vidět, slyšeli se a vzájemně si dodávali odvahu. To jim zachránilo život. Od svobody je totiž dělilo nekonečných dvanáct hodin, po které se k nim dostávali záchranáři.

World Trade Center ale není jen příběhem dvou mužů v nejtěžší životní zkoušce, ale také jejich rodin a lidí, kteří riskovali své životy, aby je zachránili.

World Trade Center, USA 2006, 129 min., režie: Oliver Stone, hrají: Nicolas Cage, Michael Pena, Maria Bello, Maggie Gyllenhaal, Jay Hernandez...

Candy

Milostné drama sleduje příběh mladé malířky Candy a jejího milence, básníka Dana. Jejich láska je opojná a oba se snaží jen o to, aby byly společné zážitky stále intenzivnější. Nespoutanost, po níž touží, nakonec najdou v heroinu. Zanedlouho se však ocitnou v situaci, kdy už nemají co dát do zastavárny, proto začne Candy vydělávat peníze prostitucí.

Zatímco se jejich drogová závislost prohlubuje, rozhodnou se posílit svůj vztah manželským slibem. Rodiče Candy jsou zmateni - s mučivými pocity sledují, jak se jejich dcera noří stále hlouběji do něčeho, co nedokáží pojmenovat.

Pro Candy a Dana se závislost postupně stává neoddělitelnou součástí jejich vztahu. Manželství se řítí do záhuby stejně jako duševní stav Candy, která si uvědomuje, jak tragicky jejich sen skončil. Nakonec boj s chaosem vzdá a odejde na léčení. Přestože se Dan cítí ponížen, najde díky odloučení od všeho, co miloval, nový smysl života a uvědomí si, že si Candy vybrala cestu, která oběma z nich přinesla úlevu.

Candy, Austrálie 2006, 108 min., režie: Neil Armfield, hrají: Heath Ledger, Abbie Cornishová, Geoffrey Rush, Tony Martin, Noni Hazlehurstová...

Kokoda

Válečný snímek inspirovaný skutečnými událostmi se odehrává roku 1942 na Nové Guinei, kde se střetly jednotky Austrálie a Japonska.

Malá skupina australských vojáků z 39. praporu byla vysazena jako předsunutá hlídka daleko za hranicemi Isuravy - vesnice na pralesní stezce Kokoda. Po neustálým tlakem japonských útoků a nepřetržitým bombardováním se vojáci ocitají naprosto odříznuti od svých záložních jednotek. Po mnoha dnech bez jídla a odpočinku se skupina vojáků i se svými raněnými spolubojovníky na pokraji naprostého vyčerpání vynořují z džungle u svých jednotek. Nečeká je ale žádný odpočinek, jen další tvrdý boj s postupující japonskou armádou.

Kokoda, USA 2006, 92 min., režie: Alister Grierson, hrají: Travis McMahon, Simon Stone, Luke Ford, Tom Budge, Steve Le Marquand, Ewen Leslie, Christopher Baker, Angus Sampson, Ben Barrack, Shane Bourne, William McInnes, Kit McDee, Josh Meggs...

Infekce

Japonský horor je podobenstvím současné paranoie - strachu ze selhání a neschopnosti přijmout důsledky za své chyby. 

V nemocnici při ošetřování pacienta s popáleninami, se personál dopustí velké chyby, na jejíž následky pacient zemře. Doktor přesvědčí ostatní ošetřující zfalšovat zprávu, aby zachránili svou kariéru. Mezitím sanitka přiveze pacienta se smrtelnou infekcí a nemocnice mají najednou mnohem závažnější starost. Smrt je totiž jen jeden dech odtud.

Infection, Japonsko 2004, 93 min., režie: Masayuki Ochiai, hrají: Michiko Hada, Mari Hoshino, Tae Kimura, Yoko Maki...

Svéráz národního rybolovu

Ruská komedie je volným pokračováním kultovního snímku Svéráz národního lovu. Oba snímky jsou postaveny na opileckých příhodách party rádoby dobrodruhů.

Chytat ryby je někdy pěkná nuda, ale chytat ryby a mít u toho šestnáct beden vodky, už zase taková nuda není. To vše ve jménu kulturní rekreace. Avšak stane se, že partu našich rybářů zanese proud (i s bednama vodky) do Finska. Nestačili ještě ani vypakovat pruty a došlo jim, že překročili státní hranice... Kvapem se vrátili do vlasti, ale při úprku zapomněli v "daleké” cizině své tekuté paliv o! Nejhorší je, že to tam nechali všechno...

Peculiarities of the National Fishing, Rusko 1999, 95 min., režie: Aleksandr Rogozhkin, hrají: Aleksei Buldakov, Viktor Bychkov, Semyon Strugachyov, Sergei Ruskin...

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám