Hlavní obsah

Nová DVD: V srdci moře, Švadlena a Most špiónů

Právo, Věra Míšková

Podle skutečného případu útoku obří velryby natočil Ron Howard film V srdci moře. Kate Winsletová hraje titulní roli ve filmu Švadlena. Oscara za herecký výkon ve vedlejší roli dostal Mark Rylance za ztvárnění špióna Rudolfa Abela ve filmu Stevena Spielberga Most špiónů.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Nová DVD 13. týden

Článek

V srdci moře

Nová DVD

V zimě 1820 napadla velrybářskou loď Essex z Nové Anglie velryba gigantických rozměrů poháněná touhou po pomstě. Toto skutečné námořní neštěstí se později stalo inspirací pro román Bílá velryba Hermana Melvilla. Jenže Melvillova kniha nabídla pouze polovinu příběhu. Režisér Ron Howard nyní natočil na motivy knihy Nathaniela Philbricka skutečný příběh

V srdci moře, USA 2015, drama, 117 min., režie: Ron Howard, hrají: Chris Hemsworth, Benjamin Walker, Cillian Murphy, Ben Whishaw a další.

Švadlena

Nová DVD

Tilly se po letech vrací do svého rodného městečka v Austrálii, odkud musela jako dítě uprchnout kvůli obvinění z vraždy. Z cest po světě přijíždí vyzbrojená šicím strojem a znalostmi haute couture. Přes zlovůli většiny místních, kteří ji považují za prokletou, zůstává v městečku, aby odhalila pravdu o tom, co se v minulosti skutečně odehrálo.

Švadlena, Austrálie 2015, komedie/drama, 118 min., režie: Jocelyn Moorhouseová, hrají: Kate Winsletová, Chris Hemsworth, Hugo Weaving a další.

Most špiónů

Nová DVD

Deset let po skončení 2. světové války zuří válka studená. V SSSR je sestřelen pilot Powers, v USA je odhalen špión Abel. Hlavní postava filmu, advokát v podání Toma Hankse, obhajuje Abela a stane se prostředníkem výměny.

Most špiónů, USA 2015, historické drama, 142 min., režie: Steven Spielberg, hrají: Tom Hanks, Mark Rylance, Amy Ryanová a další.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám