Hlavní obsah

Nová DVD - Nevinnost, Lidice, Louise-Michel a Traktor Tom 7

Právo, Vera Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nevinnost je desátým filmem, který spolu natočili režisér Jan Hřebejk a scénárista Petr Jarchovský a od letošní lednové premiéry na něj přišlo do kin téměř 170 tisíc diváků. Ještě větší divácký ohlas mělo drama Lidice režiséra Petra Nikolaeva. Do Francie se vydáme v dramatu Louise-Michel a pro děti je tu Traktor Tom a série jeho příběhů

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Nová DVD 43. týden

Článek

Nevinnost

Uznávaný lékař, milovaný otec a manžel, čelí obvinění z velmi těžkého zločinu. Ze dne na den vyměnil dobrou adresu za celu ve vazební věznici, odkud se nevina prokazuje hodně těžko, zvlášť když protistraně pomáhá člověk, který může být motivován osobní pomstou. Pravda prý nakonec vždycky zvítězí nad lží a nenávistí. Někdy ale ani to nemusí znamenat vítězství...

Nevinnost, ČR 2011, drama, 98 min., režie: Jan Hřebejk, hrají: Ondřej Vetchý, Zita Morávková, Aňa Geislerová, Hynek Čermák, Luděk Munzar, Anna Linhartová, Alena Mihulová, Rebeka Lizlerová, Miroslav Hanuš, Daniel Czeizel

Lidice + soundtrack

Příběh Lidic, je příběhem obyčejných lidí, kteří se absurdní shodou náhod připletli do cesty dějinám. Podle scénáře Zdeňka Mahlera, nabízí pohled na tragický osud Lidic za 2. světové války z neobvyklé perspektivy. Přibližuje osudy obyvatel Lidic skrz mezilidské vztahy, a to zejména lásku, která stojí na začátku celého příběhu. Jde o velkofilm plný emocí, který poukazuje na to, jak zdánlivé maličkosti mohou změnit chod dějin a způsobit tragédii.

Lidice, ČR 201, drama, 126 min., režie: Petr Nikolaev, hrají: Karel Roden, Zuzana Fialová, Roman Luknár, Zuzana Bydžovská, Ondřej Novák, Norbert Lichý, Veronika Kubařová, Václav Jiráček, Jan Budař a další

Louise – Michel

Louise je nevrlá samotářská dělnice v továrně, v níž pracují samé ženy. Když šéfové jednoho dne prásknou do bot, rozhodnou se ženy dát dohromady své odstupné a udělat konečně něco radikálního - najmout si zabijáka, nájemného vraha Michela s nevalnou pověstí, aby se za ně pomstil. Film Louise-Michel přináší ironický pohled na současnou ekonomickou krizi, která má za následky i zavírání celých podniků.

Louise – Michel, Francie 2008, drama, 94 min., režie: Gustave Kervern a Benoît Delépine, hrají: Yolande Moreauová, Bouli Lanners, Mathieu Kassovitz, Benoît Poelvoorde, a další.

Traktor Tom 7 – Tomovy nejhezčí příběhy

Traktor Tom žije na idylické farmě ve Springhillu, kde spolu se svými kamarády zvířátky a dalšími stroji pomáhá farmářům Fi a Mattovi s jejich každodenními povinnostmi. Není problém či záhada, které by traktor Tom nedokázal rozlousknout.

Na tomto DVD jsou příběhy Vyzvánění telefonu, Fotbalové bláznění, Tomovo představení, Hudební zmatek, Nový strašák, Splašené slepičky, Velký piknik, Všichni umýt! a Nový pomocník.

Traktor Tom 7 – Tomovy nejhezčí příběhy, VB 2010, dětský animovaný, 100 min.

Reklama

Výběr článků

Načítám