Hlavní obsah

Nová DVD - Kačeří příběhy, Králičí nora, Klíč k minulosti

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pro následující týden jsme mezi DVD novinky vybrali tyto tituly – oblíbené animované příběhy kačeřích bratrů a jejich strýčka Skrblíka, americké drama Králičí nora s Nicole Kidmanovou v hlavní roli a francouzské drama Klíč k minulosti.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Nová DVD

Článek

Kačeří příběhy 1. série - disk 3

Kačeři si nikdy neodpočinou! Strýček Skrblík už 32 let pokaždé zvítězí v soutěži o Největšího průzkumníka roku. Blíží se snad hrozný konec této tradice? Opravdu „Sir“ Šikula našel sobě rovného soupeře v podobě nechvalně proslulého Temného rytíře? Podaří se Rafanům konečně získat Skrblíkovo bohatství? Bláznivě odvážní kačeři na obzoru!

Díly: Ztracená koruna Čingischánova, Zajatec v Akvatrazu, Peníze v tahu, Rytíř Šikula.

Kačeří příběhy 1. série, - disk 3, USA 1987, animovaný, 87 min.

Králičí nora

Králičí nora je živý, nadějný, upřímný a neočekávaně vtipný portrét rodiny, hledající, co vše je možné i v nejnemožnějších situacích.

Becca a Howie Corbettovi (Nicole Kidmanová a Aaron Eckhart) se snaží, po probuzení se z nedávné šokující ztráty, vrátit ke svému běžnému každodennímu životu. Ještě před osmi měsíci byli šťastnou maloměstskou rodinou se vším, co chtěli. Nyní jsou lapeni v bludišti vzpomínek, v bludišti touhy, viny, obviňování sami sebe, sarkasmu a emocí, z nichž nelze uniknout. Když se Becca smíří s bolestivou ztrátou, Howie pocítí úlevu.

Změny vyústí v náhlé nečekané okamžiky. Becca se váhavě svěřuje své tvrdohlavé milující matce (Diane Wiestová) a tajně hledá mladíka (Miles Teller), zapleteného do nehody, která všechno změnila. Během toho nachází Howie útěchu v náruči jiné ženy (Sandra Oh).

I přesto, že je jejich život naruby, snaží se najít cestu zpět k životu plnému krásy, smíchu a štěstí. Výsledkem cesty je pohled do života dvou lidí, kteří se znovu učí poznávat jeden druhého a žít ve světě, který je otočený vzhůru nohama.

Králičí nora, USA 2010, 91 min., režie: John Cameron Mitchell,  hrají: Nicole Kidmanová, Aaron Eckhart, Dianne Wiestová, Sandra Oh, Jon Tenney, Giancarlo Esposito a další.

Klíč k minulosti

Paříž, červenec 1942: desetiletá Sarah je spolu se svými rodiči o půlnoci zadržena francouzskou policií, která obchází dům od domu a zatýká židovské rodiny. V zoufalé touze zachránit svého bratra jej zamyká do šatní skříně - jejich tajné skrýše - a slibuje mu, že se pro něj vrátí, jakmile budou osvobozeni.

O 67 let později se příběh Sarah proplétá s příběhem Julie Jarmond, americké novinářky vyšetřující dávný zátah s názvem Vel´d´Hiv. Novinářka objevuje sebe samu a odhaluje strašné tajemství srdcervoucího příběhu o židovské rodině, jež byla vytlačena z domova. Dokáže někdo odstranit stín minulosti? Film podle bestselleru Tatiany de Rosnay.

Klíč k minulosti, Francie 2010, 111 min., režie: Gilles Paquet-Brenner, hrají: Kristin Scott Thomasová, Mélusine Mayance, Niels Arestrup, Aidan Quinn, Frédéric Pierrot a další.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám