Hlavní obsah

Nová DVD: Jiří Suchý: Lehce s životem se prát, Národní třída a Ad Astra

Právo, Věra Míšková

Diváckou cenu Práva dostal na letošním MFF Karlovy Vary dokument Olgy Sommerové Jiří Suchý: Lehce s životem se prát. Podle románu Jaroslava Rudiše vznikl film Národní třída. A Brad Pitt putuje na vnější okraj sluneční soustavy ve filmu Ad Astra.

Foto: Novinky

Nová DVD

Článek

Jiří Suchý: Lehce s životem se prát

Muž devatera řemesel, divadelník, hudebník, textař, básník, skladatel, spisovatel, filmař, grafik, výtvarník nebo divadelní režisér… A především legenda české kultury, která ovlivnila několik generací. To je Jiří Suchý, o jehož životní cestě natočila film Olga Sommerová.

Jiří Suchý: Lehce s životem se prát, Česko 2019, dokument, 102 min., režie: Olga Sommerová.

Obal DVD

Národní třída

Chlápek přezdívaný Vandam žije sám na okraji Prahy a každý den cvičí, aby byl v kondici, a snaží se udělat dojem na Lucku, která v sídlištní hospodě točí pivo. Často a rád se porve. Je znalec dějin a válek. Má pocit, že svět míří k zániku, že se schyluje k velké bitvě. A tak cvičí, aby byl na tu poslední rozhodující bitvu nachystaný.

Národní třída, Česko/Německo 2019, drama, 91 min., režie: Štěpán Altrichter, hrají: Hynek Čermák, Kateřina Janečková, Jan Cina, Václav Neužil ml. a další

Obal DVD

Ad Astra

Měsíc a Mars jsou kolonizovány, na Zemi se staví nová babylónská věž. Tým budující tuto obří stavbu vede Roy McBride, jehož otec byl velitelem výzkumné expedice, která před dvaceti lety zmizela kdesi v hloubi vesmíru. Americké zpravodajské služby se však domnívají, že stále žije, a Roy je vyslán na vesmírnou misi, aby otce našel. Jeho cesta však odhalí tajemství zpochybňující podstatu lidské existence a jejího místa ve vesmíru.

Ad Astra, USA 2019, sci-fi thriller, 123 min., režie: James Gray, hrají: Brad Pitt, Liv Tylerová, Tommy Lee Jones, Donald Sutherland a další.

Obal DVD

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám