Hlavní obsah

Nová DVD: Bolest a sláva a Yesterday

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tento týden vycházejí pouze dva filmy, ale oba stojí za vidění: Španělsko vyslalo do oscarového boje novinku Pedra Almodóvara Bolest a sláva a písničky Beatles potěší ve vtipné komedii Yesterday.

Foto: Novinky

Nová DVD

Článek

Bolest a sláva

Salvator Mallo je slavný filmový režisér. Nyní se ale jeho svět hroutí, cítí jen prázdnotu a není schopen tvořit. Ve vzpomínkách se vrací do svého dětství do 60. let, kdy s rodiči emigroval do Valencie. Snaží se rozpomenout na spalující touhu po své první lásce, kterou potkal v 80. letech v Madridu a na bolest, kterou mu přinesl rozchod.

Obal DVD

Bolest a sláva, Španělsko 2019, drama, 108 min., režie: Pedro Almodóvar, hrají: Penélope Cruzová, Antonio Banderas, Raúl Arévalo, Asier Etxeandia a další

Yesterday

Představte si svět, který zapomněl na to, že někdy existovali Beatles a jejich písničky zná jen jeden člověk: velmi neúspěšný písničkář Jack, který už chce pověsit kytaru na hřebík, protože ať dělá, co dělá, poslouchá ho jenom nejlepší kamarádka Ellie. Ale pak se to stane a on zjistí, že nikdo nic neví o žádných Beatles. Ani Google. A tak je začne hrát...

Obal DVD

Yesterday, Velká Británie, hudební komedie, 116 min., režie: Danny Boyle, hrají: Himesh Patel, Lily Jamesová, Ed Sheeran, James Corden, Kate McKinnonová a další.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám