Hlavní obsah

Nová CD - Yellowcard, Recoil a Sunrise Avenue

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tento týden přináší následující hudební novinky: finští Sunrise Avenue vydali desku On The Way To Wonderland, američtí pop punkáči Yellowcard album Paper Walls, slovenská bluesová formace ZVA 12-18Band Za fúzy ma poťahaj, bývalý člen kapely Depeche Mode Alan Wilder natočil v rámci projektu Recoil album subHuman a ukrajinský Verka Serduchka zase Dancing Lasha Tumbai.

Článek

Sunrise Avenue - On The Way To Wonderland

Finští Sunrise Avenue si popularitu budovali dlouhé roky koncertováním po celé zemi. Projeli každé město i vesnici a už to skoro vypadalo, že se nic moc dalšího nestane. Zlom v jejich kariéře nastal se singlem Fairytale Gone Bad, který se loni stal letním hitem.

Vznik debutové desky však nebyl jednoduchý. Kapela nesehnala bohatého mecenáše, tudíž si nakonec album nahrála sama. Výsledkem je muzika, která je v některých polohách příjemným a chytlavým zpestřením pro fanoušky popové hudby.

(EMI)

Yellowcard - Paper Walls

Američtí pop punkáči Yellowcard navazují na úspěch alba Lights and Sounds, které se dostalo na 5. místo v Billboard 200. Paper Walls, v pořadí třetí desku, kapela dávala dohromady skoro devět měsíců. Album vyjde i v limitované edici s DVD. Objeví se na něm i koncertní záznamy dvou písní a záběry ze zákulisí.

Stejně jako první dva počiny, produkoval nové album Neal Avron. Mezi songy se objeví balada Shadows and Regret nebo píseň Dear Bobbie, ve které uslyšíte úryvky z milostného dopisu Keyova otce.

(EMI)

ZVA 12-28Band - Za fúzy ma poťahaj

Slovenská bluesová formace ZVA 12-18Band ze Zvolena na sebe upozornila nedávno - objevila se na soundtracku k filmu Tajnosti režisérky Alice Nellis.

Zařadila se mezi nejlepší skupiny na československé bluesové scéně. Tradice navlečená do hávu moderního elektro-akustického blues s prvky funky a shuffle boogie, s autentickými slovenskými texty, s nezaměnitelným zpěvem kytaristy Noro Červenáka, s velmi dobrými instrumentalisty a výraznou harmonikou Borisa Čiampora, katapultuje tuto kapelu do evropské třídy.

Kapela má za sebou desku Hrubá múka, která inklinuje k chicagskému blues. Díky tomuto albu si vydobyla místa na festivalových pódiích. K desce, jež se natáčela ve zlínském studiu "V" , se chystají také dva videoklipy.

(Indies)

Recoil - subHuman

Za projektem Recoil stojí Alan Wilder, bývalý člen kapely Depeche Mode, který na svém pátém řadovém albu pracoval posledních šest let. Hraje si s ruchy a zvuky, promíchává je s elektronikou a bicími, překvapivě i s blues a prvky world music.

Na albu hostují: bluesman Joe Richardson z Jižní Louisiany a anglická zpěvačka a skladatelka Carla Trevaskis, která má za sebou například spolupráci s Fredem De Fayem, Cliffem Hewittem nebo Davem McDonaldem. Jak Alan Wilder uvádí, mohou se fanoušci těšit na několik formátů, v nichž album vyjde.

Kromě klasické CD podoby vydá Mute desku i na speciálním limitovaném vinylu, v plánu je též Special Collector's DVD Package, který kromě materiálu z natáčení desky přinese i veškerá doposud natočená videa projektu Recoil.

 (EMI)

Verka Serduchka - Dancing Lasha Tumbai

Ukrajinský Verka Serduchka vystupoval na evropské hudební soutěži Eurovizi. I když neuspěl, svým extravagantním vystoupením si získal velkou pozornost.

Do britské hitparády se dokonce probojoval se singlem Dancing Lasha Tumbai, což je první neanglická písnička, která se ve zdejší hitparádě objevila poprvé od roku 1974 (kromě vítězů Eurovize). Verka na svém albu předvádí chytlavou disko hudbu. Pro milovníky tanečních podivností ideální kus do sbírky.

(Warner Music)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám