Hlavní obsah

Nová CD - Tata Bojs, Depeche Mode i Arctic Monkeys

Tento týden přináší na pulty hudebních obchodů novinku Ležatá osmička hračičků Tata Bojs, remixové album největších hitů Depeche Mode, nebo Suck It And See britské kapely Arctic Monkeys.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Nová CD

Článek

Tata Bojs: Ležatá osmička

Tata Bojs přicházejí s novinkou, kterou v rádiích uvedl singl Opakování. Jmenuje se Ležatá osmička a to je v podstatě smyčka a s těmi Tata Bojs pracují, ať už v hudebním slova smyslu, ale i celkově, velice často. Pohybují se v různých cyklech, opakují se, ale pořád to jsou Tata Bojs.

Album je hudebně i tematicky pestré. Texty se táhne červená nit opakování a zacyklení. Nicméně látka, ze které je deska sestavena má více barev než jen červenou. Je zde vize poměrně blízké budoucnosti, nástin minulosti a postavení celého lidstva, dokonce i apokalypsa a v neposlední řadě i několik písniček, které se zabývají lidskými vztahy a komunikací.

Supraphon

Depeche Mode: Remixes 2: 81-11

Albem Remixes 2: 81-11 navazují Depeche Mode, jak už název napovídá, na počin z roku 2004 Remixes 81-04.  Dostalo se na remixy písní z posledních dvou alb Playing The Angel a Sounds of The Universe, objevují se tu ale také zbrusu nové verze legendárních hitů. Skladbu Personal Jesus například nově zremixovali Alex Metric nebo The Stargate, píseň Never Let Me Down Again zase přetvořil Eric Prydz. Exkluzivní remixy dodali i někdejší spoluhráči Vince Clarke a Alan Wilder, což věrní příznivci Depeche Mode jistě ocení.

Album vychází v klasické jednodiskové verzi o čtrnácti skladbách a třídiskové s celkem osmatřiceti songami.

Mute Records

Arctic Monkeys: Suck It And See

Indie rocková parta z anglického Sheffieldu, která vešla ve známost pod jménem Arctic Monkeys přichází s albem Suck It And See dva roky po posledním Humbug. Sama kapela hlásí, že oproti němu má novinka přímočařejší a popovější zvuk.

Tentokrát si přizvali i hosta, a to Joshe Hommea, zakládajícího člena Queens Of The Stone, který si zazpíval v písni All My Own Stunts. Producentský dohled si opět střihl James Ford, který měl pod palcem všechny desky Arctic Monkeys vyjma té první.

Panther

Cults: Cults

Debutové album nového objevu z New Yorku Cults je zároveň i debutem pro label In The Name Of, který patří zpěvačce Lily Allen, kterou duo opravdue velmi zaujalo.

Album dvojici Brian Oblivion a Madeline Follin s produkoval Shane Shoneback, známý ze spolupráce s Vampire Weekend nebo Sleigh Bells.

Sony Music

Iron Maiden: From Fear To Eternity / Best of 1990-2010

Iron Maden vydávají kompilaci největších hitů From Fear To Eternity: The Best of 1990 – 2010, kde rekapitulují největší úspěchy posledních dvaceti let. Najdeme zde nejen klasiky jako Fear Of The Dark, The Wicker Man, Blood Brothers či Dance Of Death, ale například i cenou Grammy ověnčený singl El Dorado.

Vzhledem k tomu, že Iron Maiden za posledních dvacet let vyprodukovali velké množství alb a z nich vydaných singlů, obsahuje novinka hned dva disky, na kterých najdeme celkem třiadvacet skladeb. Pro náročnější je výběrové album navíc ke koupi i v limitované verzi na třech barevných vinylech.

EMI

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám