Hlavní obsah

Nová CD - Rudy Linka, Sharleen Spiteri a NAS

I trh s hudebními nosiči přinesl tento týden zajímavé tituly. Rapper z New Yorku NAS připravil stejnojmennou desku, český jazzový kytarista žijící v USA zase natočil desku s názvem Songs. První samostatnou desku vydala zpěvačka skotských Texas a český violoncellista Jaroslav „Olin“ Nejezchleba zase 2CD.

Článek

NAS - NAS

Americký rapper Nas vydává nové album s produkcí od Marka Ronsona, Stic.Man from Dead Prez, Jay Electronica, Stargate, DJ Cool & Dre. Na nové desce je šestnáct písní, ke spolupráci si přizval rappery Jay-Z a Snoop Dogg nebo zpěváky Kelis, Kanye West a Chrisette Michele. Představitel newyorského hiphopu si zazpíval také s hosty jako The Last Poetry, Busta Rhymes nebo Keri Hilson. Původně se jeho deváté album mělo jmenovat Nigger. S tímto kontroverzním názvem ale tvrdě narazil především u veřejnosti.

Universal

Rudy Linka: Songs

Nové album českého jazzového kytaristy žijícího v New Yorku Rudyho Linky se jmenuje Songs. Je na něm deset Linkových původních kompozic, které doplňuje skladba I remember You. Celé album pak uzavírá píseň Keitha Jarretta The Koln Concert /Part II c. Jak bývá u Linkových nahrávek zvykem, i na této desce se objeví dva spoluhráči nadmíru povolaní. Basista Larry Grenadier (spolupráce s Johnem Scofieldem, Pathem Methenym) a fenomenální bubeník Paul Motion (spolupráce s Bill Evansem nebo Keithem Jarrettem).

Sony BMG

Sharleen Spiteri: Melody

Bývalá frontmanka skotské kapely Texas Sharleen Spiteri natočila první sólovou deskou. Pracovala na ní skoro tři roky a vznikala v různých studiích v Glasgow, část byla natočena v Londýně a dvě písničky vznikly ve Španělsku. Na desce je jedenáct písní, nechybí ani hitovka All The Times I Cried. Sympatická tmavovláska se pod celou nahrávku podepsala jak autorsky, tak producentsky.

Universal

Three 6 Mafia: Last 2 Walk

Hip-hopová dvojka Juicy J a DJ Paul, která tvoří projekt Three 6 Mafia, připravila nové album Last 2 Walk. Pilotním singlem alba se stala píseň Lolli Lolli (pop That Body), na které spolupracoval Project Pat. Album si vyprodukovali sami, spolupracují s Akonem nebo bratry Maddenovými z kapely Good Charlotte. Objeví se také Ludacris, Chingy a Young Buck nebo Lil Wyte.

V roce 2005 vydali album Most Known Unknown, získali také Oscara za píseň It's Hard Out Here For A Pimp z filmu Hustle & Flow.

Sony BMG

Blackmore's Night: Secret Voyage

V pořadí již sedmá studiová deska. Fanoušci se mohou těšit na další pestré album kombinující tradiční melodie se současnými trendy. Zpěvačka Candice Night a kytarista Ritchie Blackmoore svou hudbu charakterizují jako renesanční folk-rock. Novinka obsahuje kromě dvanácti nových písní i zpěvaččin komentář každé skladby.

Warner Music

Jaroslav „Olin" Nejezchleba: 25 let v tom (2CD)

Jaroslav Olin Nejezchleba je nejznámější violoncellista českého bigbítu. Kromě violoncella ovládá i kytaru nebo baskytaru. Je skladatelem, textařem a zpěvákem.

Na prvním CD najdete studiové nahrávky, které vznikly převážně v době jeho osmnáctiletého působení ve skupině Etc… Vladimíra Mišíka, čtyři písně jsou z alb Petra Skoumala a jedna pochází z předposledního CD Ivana Hlase. Druhé CD obsahuje záznam stejnojmenného koncertu.

Indies Record

Reklama

Související témata:

Související články

Nová CD - Aimee Mann, G-Unit i Dolly Parton

Tento týden je na desky tak bohatý, že se ani nechce věřit, že už začala prázdninová sezóna. S novými alby přichází americká písničkářka Aimee Mann, hiphopeři...

Výběr článků

Načítám