Hlavní obsah

Nová CD - Radůza, Gentleman i Ringo Starr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prázdninové paběrkováni máme, zdá se, za sebou. Tento týden vychází několik zajímavých domácích titulů jako Radůza, Hukl nebo výběr Hany a Petra Ulrychových. Dále vychází reggae zpěvák Gentleman nebo Best of Ringo Starra.

Článek

Radůza: V salonu barokních dam

Radůza letos po živém albu Vše je jedním a DVD Půjdu, kam chci vydává ještě studiovou desku V salonu barokních dam. Sama název vysvětluje slovy: "Jedna z písní se otevřeně hlásí k odkazu baroka. Nakonec mi vlastně všechny písničky vyšly tak, že se nějakým způsobem k baroku vztahují, ač některé velmi skrytě. Jsou napsány tak, že vždy alespoň dvě písně z alba spolu souvisejí, ať už po stránce motivické, textové, nebo aranžérské."

Od předchozí tvorby se novinka liší hlavně tím, že žádná skladba není psaná pro akordeon. V písních ji doprovázejí housle, spinet, hoboj, banjo nebo varhany, nechybí ani obligátní basa, kytara či bicí.

Indies Records

Gentleman: Another Intensity

Slovní spojení německý reggae by mohlo znít jako nonsens, kdyby ovšem neexistoval zpěvák Gentleman. Ač sám narozen v Německu, má své kořeny na Jamajce, kterou velmi intenzivně navštěvuje a spolupracuje s tamními reggae umělci. Před třemi lety ho album Confidence vystřelilo nejen na vrchol německé hitparády, jeho jméno dolétlo až do Čech. Novinka Another Intensity je již jeho šestým počinem. V rámci propagačního turné nové desky navštíví v listopadu i pražskou Lucernu.

Sony BMG

Pán prstenů - Návrat krále

Poslední díl trilogie, jež položila základy k žánru fantasy, milovaná a ctěná miliony nadšených čtenářů a též s velkým ohlasem zfilmovaná. Nahrávka navazuje na dva předchozí komplety vždy po třech CD, Společenstvo Prstenu a Dvě věže.

Vypravěč Michal Dlouhý má dar nejen plastického vyjádření fantazijních situací, ale v jemném odstínění jednajících postav nabízí mimořádný požitek z poslechu tak dramatického textu.

Supraphon

Hana a Petr Ulrychovi: Čtyricet nej

Hana a Petr Ulrychovi představují v kontextu českého folku naprosté unikum. Hančin výrazný měkký soprán a Petrova schopnost kombinovat moravské lidové nápěvy s prvky folku a world music jsou jejich zásadní devizou.

Aktuální 2CD Čtyřicet nej s romantickým přebalem kompiluje to nejlepší z jejich tvorby a pro nezasvěceného posluchače přináší i několik překvapení, například v podobě prvotních rockovějších nahrávek. Hana a Petr Ulrychovi jsou jednou z mála jistot v nepřehledné záplavě českého folku. Jistota poctivého řemesla, špičkového muzikanství a interpretace tohoto žánru

Universal Czech  

Ringo Starr: Photograph: The Very Best of Ringo Starr

Nejstarší člen Beatles Ringo Starr se vydal po rozpadu své kapely na sólovou dráhu. Nyní vychází jeho největší hity Photograph: The Very Best of Ringo Starr. Album obsahuje průřez prakticky celou jeho tvorbou v letech 1970 - 2005. Jde o komplet CD + DVD, na kterém najdete dvacet písní a bonusy v podobě nezveřejněných videí.

Současně také vychází remasterovaná podoba alb Sentimental Journey, Beaucoups Of Blues, Ringo a Goodnight Vienna.

EMI

Killerpilze: Mit Pauken Und Raketen

Killerpilze neboli jedovaté houbičky je německá punkrocková skupina s metalovými prvky, která v Německu zažila takřka raketový start se singlem Richtig Scheisse a se svou první deskou Invasion der Killerpilze. Kapela, která se z původně čtyrčlenné sestavy zredukovala na trio, u nás začíná být stejně populární jako jejich nejbližší konkurenti - Tokio Hotel.

Universal  

Hukl: Reynkarnace

Skupina Hukl vznikla na základě společného akustického hraní dvou kytaristů Karla Kloupara a Petra Hudce. Duo bylo typickým tělesem, které najdete na Portách a jiných folkových festivalech. Postupem času jim ale začalo být hudebně trošku těsno. Vyřešili to tím, že přibrali další dva členy - houslistu a perkusionistu v jednom a baskytaristu. Jelikož celé kapele učarovala poezie Bohuslava Reynka, rozhodli se nahrát celou desku jeho zhudebněných básní, výsledek se jmenuje Reynkarnace.

Indies Records

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám