Hlavní obsah

Nová CD – Moby, Blue Effect i Krásné nové stroje

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Z právě vycházejících hudebních nosičů vybíráme nové album Destroyed od Mobyho. Radim Hladím připravil s Blue Effectem velmi zajímavé dvoudiskové DVD Acoustic/Time, svou čtvrtou desku vydávání legendární Krásné nové stroje.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Nová CD

Článek

Moby: Destroyed

Výtečný hudebník, skladatel, remixér a dokonce i DJ – to je Moby, který kritiku i laickou veřejnost uhranul již svým albem Play z roku 1999. Od té doby nezklamal.

Nová deska Destroyed přináší patnáct novinek. Moby se na ní vrací trošku ke konceptu svého úspěchu v minulosti - opět do písní sampluje vokály starých gospelů, pro některé písně opět objevil několik úžasných avšak neznámých vokalistek a samozřejmě, že i on sám se na desce představuje jako zpěvák. Jeho hlas můžeme slyšet například ve skladbě The Day, která byla zvolena za první singl. Destroyed vyjde jak ve standardní jednodiskové podobě, tak i jako speciální edice s knihou s Mobyho autorskými fotografiemi.

EMI / Monitor / Virgin

Blue Effect: Acoustic/Time

Dva roky práce, zajímavé lokace jako barokní kaple ve Smiřicích, plzeňská synagoga, či legendární pražská hospůdka dohromady s velmi pečlivě vybraným a zaranžovaným repertoárem - to vše najdete na dvoudiskovém DVD v HD kvalitě, které natočila režisérka Olina Kaufmanová.

Na DVD Acoustic Radim Hladík, Honza Křížek, Wojttech a Vašek Zima sestavili program z největších effectových, jiných českých a kapelou oblíbených světových témat, jako Sun is so bright, Je třeba obout boty a pak dlouho jít, či Hendrixovo Little Wing.

DVD Time přináší dokument o natáčení, lidech a další variantní koncertní nahrávky, či mohutné medley, kde se mohou setkat Bedřich Smetana, Cream, Led Zeppelin, Deep Purple, Růžový panter, Yes, Bob Marley i Bob a Bobek.

Supraphon

Kate Bush: Director's Cut

Výběr i remake - to je album Director's Cut, novinka britské zpěvačka Kate Bush, která na něj zařadila podle sebe to nejlepší z alb The Sensual World a The Red Shoes z let 1989 a 1993 a těmto pak dala zbrusu novou tvář.

Tracky jsou doplněny o mnoho nových elementů dávající jim úplně nový rozměr. Ti, kteří desku již slyšeli, potvrzují, že i když byla většina písní napsána před více než dvaceti lety, nové úpravy z nich dělají více než aktuální záležitost. Za první singlovou vlaštovku z desky byla vybrána píseň Deeper Understanding, která v nové úpravě dostala až ambientní nádech.

EMI / Monitor / Virgin

Krásné nové stroje: Nechtěné doteky

Zajímavá bilance: osmadvacet let koncertování a teprve čtvrté album, které s názvem Nechtěné doteky vydávají Krásné nové stroje.

Nechtěné doteky žánrů, stylů, nechtěné doteky v individuálních přístupech jednotlivých hráčů, nechtěné doteky v obsahu a formě skladeb. V těchto dvanácti vybraných skladbách jsou jednak starší, nově přearanžované a nikdy nevydané kompozice a také skladby vzniklé v současné době. Poměr je půl na půl a výsledek reprezentuje kontinuitu hudebního názoru, který Krásné nové stroje na české rockové scéně presentují.

Indies Happy Trails

Natalia Kills: Perfectionist

Britská debutující zpěvačka Natalia Kills, která jak díky elektropopové škatulce, tak vystupování ve stylu dominy bývá přirovnávána k Lady Gaga. Ať je tato inspirace záměrná či náhodná, svým loňským singlem Mirrors zabodovala natolik, že jí pomohl k debutu Perfectionist.

Jeho producentem je will.i.am, který zpěvačku v roce 1998 objevil. Všech čtrnáct skladeb si napsala sama, některé za přispění kolegů slavnějších jmen jako Akon,či Jeff Bhasker.

Universal Music

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám