Hlavní obsah

Nová CD - Bon Jovi, Queens of the Stone Age i Goon Moon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Z hudebních novinek tohoto týdne nepřehlédněte nové, poněkud kuriózní album Bon Jovi Lost Highway, debut nadějné písničkářky Jany Vébrové Kykyrý nebo album Licker's Last Leg nové skupiny Goon Moon.

Článek

Bon Jovi: Lost Highway

Bon Jovi patří ke skutečným veteránům hudební scény, vždyť na ní působí již třicet let. Jejich nové album ale bude asi překvapením pro všechny. Jejich novinka Lost Highway, která je mimochodem jejich desátou studiovou deskou, se totiž nese ve stylu country! Což ostatně dokazuje i pilotní singl (You Want to) Make a Memory. Produkci alba kapela svěřila Dannu Huffovi (Keith Urban, Rascall Flatts) a Johnu Shanksovi (Sheryl Crow), který dohlížel na předešlou studiovku Have a Nice Day.

Universal Music 

Jana Vébrová: Kykyrý

Kykyrý je debutovým albem mladé, talentované písničkářky Jany Vébrové. Hra na akordeon spolu s naléhavým, emocionální zpěvem charakterizuje spolu s poetickými texty celé album. Jana se začala na pódiích objevovat v roce 2004 a hrát na akordeon začala jen o rok dřív. Jana není autorkou všech skladeb na albu, spojila se s Ivanem Archerem, který na albu má výrazný podíl a to jak po stránce autorské tak producentské. Kromě Jany Vébrové a Ivana Achera na albu najdete ještě skvělého bubeníka Miloše Dvořáčka, který nahrál rytmické party do tří skladeb. Díky použití dalších nástrojů, je album daleko pestřejší než by posluchač očekával u debutu písničkářky s akordeonem.

Indies

Queens of the Stone Age: Era Vulgaris

Rockeři z Los Angeles přicházejí dva roky po své poslední dece Lullabies to Paralyze s pátým studiovým album Era Vulgarit. Jako hosté byli pozvání významní hosté - vedle kytaristy Billyho F. Gibbonse ze ZZ Top, který se objevil již na předchozí nahrávce se zde objeví Julian Casablancas z The Strokes, Trent Reznor z Nine Inch Nails či zpěvák Mark Lanegan.

Universal Music  

Goon Moon: Licker's Last Leg

Goon Moon patří k druhu projektů, které se nazývají superskupina. Dali ho dohromady Jeordie White (aka Twiggy Ramirez - NIN Marilyn Manson) a Chris Goss (Masters Of Reality). Dalšími posilami jsou Zach Hill (Hella) a Josh Freese (A Perfect Circle, NIN) nebo Josh Homme (Queens Of The Stone Age). Jejich debutová deska Licker's Last Leg obsahuje dvanáct rockových pecek.

Day After Records

Mandrage: Přišli jsme si pro vaše děti

Plzeňská rocková naděje Mandrage, občas prý přezdívaná české Tokio Hotel, představuje svůj debut, silácky nazvaný Přišli jsme si pro vaše děti. Širší publikum si jich mohlo všimnout když hráli jako předskokani na turné Pehy. Pod dohledem producenta Martina Ledviny (Lenka Dusilová) připravila kapela album se singlem Kapky proti slzám.

Universal

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám