Hlavní obsah

Nová CD – Beyoncé, Limp Bizkit i Robert Křesťan & Druhá Tráva

Těsně před prázdninami stihnou vypustit do světa nové nahrávky Beyoncé, která představuje novinku 4, Limp Bizkit a sedm let očekávaná Gold Cobra, nebo Marcipán z Toleda od Roberta Křesťana & Druhé Trávy.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Nová CD

Článek

Beyoncé: 4

Již více než rok nabádají fanoušci, aby Beyoncé svou novou desku pojmenovala pro ni významným číslem 4. Narodila se totiž čtvrtého září a číslo čtyři bude mít v její diskografii i albová novinka. Jak vidno, zpěvačky své fandy někdy poslouchají.

Nahrávání trvalo více než rok, a to v období od jara roku 2010 do jara 2011, kdy se Beyoncé stáhla do ústraní. V té době se dle vlastních slov zabývala základními věcmi, včetně poslouchání všech žánrů hudby, které má opravdu ráda. A tato různorodá hudební směsice se odrazí i na jejím dlouho očekávaném studiovém albu. První singl, který reprezentuje desku v rádiích, se jmenuje Run The World (Girls).

Sony Music Entertainment

Limp Bizkit: Gold Cobra

Třináct nových písní zařadila na své, dá se říci comebackové album, rapcoreová kapela Limp Bizkit. Čekalo se na ni sedm let a to ji pasuje na velmi očekávanou novinku letošního roku. Jako předskokani byly do éteru vypuštěny songy Shotgun a titulní Gold Cobra a napověděly, co čekat.

Fred Durst, frontman kapely o albu řekl: "Děláme heavy muziku smíchanou s rapem. Jsme rapcoreová kapela a během uplynulých let pro nás bylo více než přirozené zkoušet a objevovat nové věci, což nás zavedlo do neprobádaných území. Nové album je ale důkazem toho, že musíme dělat to, co umíme nejlépe."

Universal

Eddie Vedder: Ukulele Songs

Eddie Vedder vydává v jeden den hned dvě alba. Tím sledovanějším bude druhé sólové album Ukulele Songs, které jak název napovídá natočil frontman Pearl Jam na neobvyklý hudební nástroj. Mezi šestnácti písněmi zazní i dvě kolaborace, a to Tonight You Belong To Me s Cat Power a Sleepless Nights, v níž uslyšíte Glena Hansarda (ano, toho od Irglové). Jako první singl byla vybrána píseň Longing To Belong.

Druhým albem, které Eddie Vedder vypouští do světa je DVD Water On The Road ze záznamem dvou srpnových koncertů, které v roce 2008 absolvoval ve Warner Theatre ve Washingtonu, kde zazněly songy z debutové Into The Wild, to nejlepší od Pearl Jam, ale i ochutnávka z nové studiovky You’re True.

Universal

Robert Křesťan & Druhá Tráva: Marcipán z Toleda

Zdá se, že si české kapely oblíbily nahrávací studia v dalekém Nashvillu, kde žije a pracuje producent Steve Walsh, jehož jméno jste si mohli přečíst i v seznamu spolupracovníků novinky minulého týdne November 2nd. Spolupracoval i na albu Marcipán z Toleda, kterou si k dvacátému výročí existence naděluje Robert Křesťan s kapelou Druhá Tráva.

Marcipán z Toleda obsahuje deset novinek, přičemž osm je autorských a v případě dvou - Series of Dreams a Every Grain of Sand - jde o coververze Boba Dylana.

Universal Music

Kaiser Chiefs: Future Is Medieval

Čtvrtá studiovka britských Kaiser Chiefs Future Is Medieval přinesla hned dvě překvapení: za prvé bylo její vydání naprosto nečekané, bez jakýchkoli předchozích oznámení, a za druhé umožnili fanouškům si z dvaceti písní vybrat deset, rozhodnout se booklet a za poplatek necelých osmi liber si stáhnout CD dle vlastní chuti.

Dodejme ještě, že deska vznikla pod producentským dohledem Tonyho Viscontiho a Ethana Johnse a prvním singlem je skladba Little Shocks.

Universal Music

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám