Hlavní obsah

Nová CD - Beastie Boys, Sunshine i Helena Vondráčková

Nejočekávanějším albem tohoto týdne je bezesporu Hot Sauce Committee Part2 rapperů Beastie Boys, novou desku připravila i indie rocková formace Sunshine a pojmenovala ji Karmageddon. Helena Vondráčková rekapituluje třicet let kariéry na hudebním DVD Já půjdu dál.

Článek

Beastie Boys: Hot Sauce Committee Part2

Čekání na novinku bílých rapperů Beastie Boys bylo dlouhé a navíc je doprovázely obavy. Desku, která byla původně ohlášena na dok 2009, totiž zdrželo onemocnění rakovinou Adama Yauche. Nemoc byla zažehnána, album doděláno a s mírnými předělávkami oproti původní podobě, změnou v názvu, kdy původní Tadlock's Glasses byla nahrazena Hot Sauce Committee Part2, se dostává konečně do rukou natěšených fanů.

Na albu hostují kolegové Nas a Santigold, pod finálním mixem je podepsaný francouzský producent Philippe Zdar. Jako první singl z šestnácti tracků se do rádií dostala songa Make Some Noise.

Na albu hostují kolegové Nas a Santigold, pod finálním mixem je podepsaný francouzský producent Philippe Zdar. Jako první singl z šestnácti tracků se do rádií dostala songa Make Some Noise.

EMI

Sunshine: Karmageddon

Táborští Sunshine vydávají po dvou letech, které uběhly od poslední MGKK Telepathy, novinku s názvem Karmageddon. Nese se v duchu tradiční kytarové produkce Sunshine a zároveň vykazuje nepřeslechnutelné prvky inovací. Svůj nesporný podíl na nich má i producent Dušan Neuwerth, známý ze spolupráce s Kryštof, The Prostitutes, Tata Bojs nebo Vypsanou Fixou.

Nahrávalo se ve studiu Sono, berlínském studiu Freeborn Sound a finální mix měl na starosti Bernd Burgdorf ve studiu Empire7 v Los Angeles, který mimo jiné v minulosti produkoval desku Sunshine Moonshower and Razorblades a podílel se částečně i na albu Dreamer.

Sony Music

Jennifer Lopezová: Love?

Majitelka nejkrásnějšího pozadí (alespoň podle mnohých anket), herečka a zpěvačka Jennifer Lopezová má na svém kontě doposud šest řadových alb a jednu výběrovou desku. K nim přibyl nový titul s názvem Love?. Prvním singlem z nového alba je On The Floor, na které jí sekunduje oblíbený americký rapper Pitbull.

Hugh Laurie: Let Them Talk

Hugh Laurie je renesanční člověk. Českému publiku se nejdříve představil rolí doktora House v oblíbeném televizním seriálu, poté i jako spisovatel románem Obchodník se smrtí a nyní se ukazuje jako zpěvák a instrumentalista na albu Let Them Talk. Že ovládá hru na piáno, ostatně často předvádí i ve zmíněném seriálu.

Let Them Talk obsahuje Laurieho oblíbené bluesové skladby, speciálně od hudebníků z prostředí New Orleansu a je v jistém slova smyslu oslavou tamní legendární hudební scény za uplynulých 100 let. Hugh Laurie na albu hraje na piáno a zpívá za doprovodu takových osobností jako jsou Dr. John, Irma Thomasová, Allen Toussaint a Sir Tom Jones! Producentem alba je další bluesová legenda Joe Henry.

Supraphon/Warner

Tomáš Kočko & Orchestr: Godula

Nové řadové album Tomáše Kočka & Orchestru nese název Godula a když nepočítáme sezónní CD Koleda, je to nové řadové album po pěti letech, které široké žánrové rozpětí od folku, přes world music až k folk-metalu, vše s akcentem na tradiční moravskou hudbu.

Přestože dvě skladby jsou ve staroslověnštině, nejedná se o lidové písně a texty. Godula je čistě autorské album. Text ve staroslovenštině napsala Jarošová Pavla. Další tři texty přidal Tomáš Kočko, který je i autorem hudby ke všem písním. Nově také spolupracuje s básníkem Bogdanem, který má na albu čtyři texty.

Indies Scope

Helena Vondráčková: Já půjdu dál (Hity 1968 - 2010)

Televizní i filmové archivy vydaly další svědectví o různých podobách zpívání a show Heleny Vondráčkové, v tomto případě ohraničených léty 1968 až 2010. Kdesi na začátku najdete Vzdálený hlas, na konci pak aktuální Stíny po nás dvou, Nic nás nerozdělí nebo titulní Já půjdu dál.

Více než třicet klipů, pódiových nahrávek a dalších raritních záznamů doplňuje předchozí DVD položky v Helenině katalogu.

Supraphon

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám