Hlavní obsah

Nová CD - 39. týden

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S novými alby se tento týden roztrhl pytel, a zvláště pak s českými a slovenskými. Novou desku vydávají - Chinaski, Peha, No Name nebo Tata Bojs. Ze zahraničních novinek bychom vás rádi upozornili například na Neila Younga s Praire Wind, finské HIM, nebo Sheryl Crow.

Článek

Chinaski: Music Bar

Původně jičínská kapela Chinaski vydává osmé studiové album Music Bar, které vzniklo pod producentským dohledem Michala Dvořáka (ex-Lucie) ve studiu Sono. Chinaski vstoupili do povědomí chytlavými melodiemi a jednoduchým aranžmá svých písní. Jejich posledním a asi největším hitem je song 1970, spíše známý jako Husákovy děti. V rádiích je již od začátku září slyšet jejich singl Tabáček. Album skupina podpoří celorepublikovým turné v listopadu a prosinci.

Universal Music

Tata Bojs: Nanotour

Hanspaulští Tata Bojs vydávají dvoucédéčko Nanotour, na kterém je nahrán záznam loňského koncertu z T-Mobile Areny ze stejnojmenného turné Tata Bojs. Celkem jedenadvacet písní je rozděleno do dvou skupin, přičemž v první jsou zachyceny live verze songů z Nanoalba a v druhé najdete jakýsi the best of starších hitů kapely opět v živém provedení.

Warner Music

John Cale: Black Acetate

Black Acetate je už dvaadvacáté album velšského pianisty, zpěváka, skladatele a violisty Johna Calea, který se proslavil koncem šedesátých let ve skupině Velvet Underground. Třiašedesátiletý umělec na něm více využívá elektroiku a čerpá z moderních stylů patřících k žánru urban, jako je hip hop, nezapomíná však ani na své počátky u Velvetů. Pamatuje na to, že podstatou rocku je tah a přímočarost.

Monitor EMI

No Name: Čim to je

Páté studiové album slovenských No Name po producentské stránce pohlídal slovenský hudebník Martin Kašpar. Skupina se poprvé ve své historii přenesla ze slovenských studií do pražské Propasti, která patří Petrovi Jandovi, který si na desce také zahrál. Album obsahuje jedenáct skladeb a singl Starosta již brázdí rozhlasové stanice. Album bude klasicky doplněno velkým česko - slovenským turné.

Universal Music

Peha: Den medzi nedelou a pondelkom

Jedna z nejosobitějších a nejpopulárnějších kapel současné slovenské scény v čele s frontmankou Katkou Knechtovou vydává své čtvrté album Den medzi nedelou a pondelkom. Moderní energický sound s výraznými rockovými prvky je poznávacím znamením Pehy. Za pilotní singl si Peha vybrala zvolila baladickou songu Za tebou.

Universal Music

HIM: Dark Light

Finští gothici HIM rozvířili stojaté vody evropského rocku v roce 1999 svým debutem Razorblade Romance. Nyní přichází se svým pátým albem, které jim produkoval Tim Palmer, který spolupracoval například s Davidem Boskem nebo Ozzy Osbournem. Deska, která vznikala v Los Angeles a New Yorku, obsahuje deset nových písní. Desku v současné době v rádiích reprezentuje singl Rip Out The Wings Of A Butterfly.

Warner Music

Sheryl Crow: Wildflower

Sheryl Crow, která na sebe před třinácti lety poprvé upozornila debutovou deskou Tuesday Night Music Club, přichází se svým šestým studiovým albem Wildflower, na kterém spolupracovala s Davidem Campbellem. Některé z písní jí napsal Heft Trott, se kterým již v minulosti spolupracovala. Pilotní singl se jmenuje Good Is Good. V limitované edici vychází i bonusové DVD, na kterém najdete některé ze skladeb v akustické podobě.

Universal Music

Neil Young: Praire Wind

 Americký zpěvák, kytarista skladatel a hráč na foukací harmoniku a klávesové nástroje se svou tvorbou celou kariéru pohybuje na pomezí rocku a folku. Proslavil se především se spoluprácí se skupinou Crazy Horse, z kteréžto spolupráce vyšla i jeho nejúspěšnější alba jako Harvest, Rust Never Sleeps nebo Ragged Glory.  Novinka Praire Wind  vychází jednak v klasické jednodiskové edici, a také s bonusovým DVD obsahujícím kompletní album ve zvukovém formátu High Resolution DVD Stereo.

Warner Music

Oldfield Mike: Light And Shade

Legendární Mike Oldfielda za svou kariéru prodal již přes 40 miliónů desek. Jeho studiové album obsahuje dva disky - první CD Light je rychlejší, tanečnější až trancové, druhé CD Shade je pomalejší - chilloutové. Některé skladby také obsahují U-Myx program, který umožňuje posluchači mixovat si tyto skladby.

Universal Music

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám