Hlavní obsah

Nová CD - 32. týden

Z aktuálních CD tohoto týdne pro vás Novinky vybraly dvoudiskovou edici Pražského výběru nazvanou Beatová síň slávy, soundrack k filmu Karlík a továrna na čokoládu, který má premiéru příští týden, nebo novinku hardcorových Madball.

Článek

Pražský Výběr: Beatová síň slávy

Dvojalbum, složené z živých vystoupení Pražského výběru, které vychází v rámci edice Beatová síň slávy. Ve spolupráci s rádiem Beat tak vychází průřez těch největších hitů této skupiny v alternativních, živých verzích. První CD s názvem 800 let Pražského výběru je výběrem posluchačů rádia Beat a druhé CD Běr Lucerna 1999 zase výběrem pánů Kocába a Pavlíčka se záznamem z pražské Lucerny z roku 1999. Nechybí hity jako Hrabě X, Na Václavským Václaváku, Pražákům, těm je tu hej a další.

Sony BMG

OST: Karlík a továrna na čokoládu

Autorem hudby nového filmu Tima Burtona je známý filmový skladatel Danny Elfman, který také písně ve filmu nazpíval. Za hudbu k filmům Velká Ryba, Muži v černém a Dobrý Will Hunting byl nominován na Oscara (za každý film zvlášť). Dalšími snímky, na kterých se podílel, jsou filmové hity jako Střihoruký Edward, Spiderman 12, Muži v černém 2, Chicago, Spy Kids.

Warner Bros

Pat Metheny and Ornette Coleman: SongX - Twentieth Anniversary

Při natáčení SongX se potkali dva významní jazzmani, které dělí nejen generace, ale také pojetí. Zatímco altkař Ornette Coleman je reprezentantem avantgardy, na počátku šedesátých let stál u zrodu free jazzu, kytarista Pat Metheny se věnoval především  uměřeným zvukomalebným plochám, nikdy se však nebál experimentovat. Album ukazuje, jak zdatně se dokázal vyrovnat s divokou improvizací typickou pro free jazz, v jehož duchu se Song X nese.

Warner Music

Corvus Corax: Cantus Buranus

Němečtí Corvus Corar na svém novém albu Cantus Buranus interpretují v sobě vlastní metalové úpravě  středověké rukopisy Carmina Burana, které patří mezi nejrozsáhlejší sbírky německých středověkých písní. Na albu je doprovází dva sbory a šedesátičlenný symfonický orchestr.

Universal Music

Madball: Legacy

Madball, nazývaní také králové New Yorského hardcoru,  vydali  své nové album po pětileté odmlce. Název Legacy je zároveň charakteristikou nového materiálu, který prochází napříč hardcorem. Vzali svůj klasický sound, který přizpůsobili současnosti, aby ukázali, že stále patří ke špičce ve svém oboru.

Universal Music

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám