Hlavní obsah

Nová alba: Red Hot Chili Peppers, Rick Astley nebo Anohni

Novinky, Jaroslav Špulák

Největší událostí tohoto týdne je nové album americké skupiny Red Hot Chili Peppers. Názory na ně se různí, proto bude třeba si je poslechnout a posoudit nezávisle na nich. Přichází ale i novinka Ricka Astleyho či zpěvačky Barbory Mochowé.

Článek

Red Hot Chili Peppers : Getaway

Foto: Warner Music

Novinka americké skupiny Red Hot Chili Peppers vyšla v pátek. Autorsky se na ní podílel i Elton John, a sice v písni Sick Love. Kolekce přináší 13 písní, o její produkci se postaral Danger Mouse, o mix pak Nigel Godrich. Na první poslech znějí nové skladby slibně. První polovina alba je více popovější a kromě singlu Dark Necessities a titulní skladby se zdají být potencionálními hity skladby The Longest Wave, Goodbye Angels nebo Sick Love.

Rick Astley: 50

Foto: Warner Music

Osmé studiové album britského zpěváka a skladatele Ricka Astleyho přináší písničky, které si sám napsal i otextoval. Nesou se v duchu popu, koketují ve svém stylu se zvukem osmdesátých let a jsou vcelku příjemné na poslech.

Barbora Mochowa: Waiting for the White Raven

Foto: Foto 100 promotion

Waiting for the White Raven představuje Češku Barboru Mochowou jako sólovou interpretku se silným autorským materiálem. Pro spolupráci si přizvala textařky Alici Bauer a Terezu Frantovou a smyčcové kvarteto Kvintesence Quartet. Smyčcové aranžmá Františka Krtičky a Martina Brunnera podtrhuje sadpopové vyznění alba.

Rival Sons: Hollow Bones

Foto: Mystic Production

Kalifornská rocková skupina Rival Sons vydává své v pořadí páté album. Její hudební řeč se postupně prohlubuje, jsou v ní ale nadále jako nosné pilíře patrné rock, hard rock a bluesová hudba. Je to velmi dobrá nahrávka.

ANOHNI: Hopelessness

Foto: Rough Trade

Hopelessness je album zpěvačky Antony Hegarty, první vydané pod pseudonymem Anohni. Na desce se snoubí elektronická muzika s alternativním přístupem k ní. Rozhodně jde ale o osobitou nahrávku. Anohni vystoupí na letošních Colours of Ostrava.

Reklama

Výběr článků

Načítám