Hlavní obsah

Nová alba: Light & Love, Michael Kiwanuka a další

Právo, Jaroslav Špulák

Zajímavá je v tomto týdnu nesporně první deska české popové dvojice Light & Love. Bezesporu reprezentuje pohled na pop očima mladých českých tvůrců. Vyšlo i druhé album Michaela Kiwanuky a desáté kapely The Wedding Present.

Článek

Light & Love: Surrender To The Stars

Foto: Warner Music

Nová alba

Debutové album bratrů Balcárkových přináší písničky v popovém duchu s velkým vlivem elektroniky. Tandem také sází na vokální party a na optimistický a posilující odkaz ve svých písničkách.

Michael Kiwanuka: Love & Hate

Foto: Universal Music

Nová alba

Michael Kiwanuka byl před čtyřmi lety pasován na objev nejméně britské hudební scény. První album ale utopil ve smutku a zdá se, že mu takové chutě zůstaly. Ne že by to nebyla zvukově a aranžérsky zajímavá deska, nálada skladeb je ale příliš ponurá a chybí jí tah.

Schoolboy Q: Blank Face LP

Foto: Universal Music

Nová alba

Schoolboy Q je další postava americké hiphopové scény, která je poněkud otravná ve své snaze neustále něco povídat a podporovat to prázdnými hudebními beaty. Je to spíše zajímavost než pravdivá deska.

DJ Snack: Encore

Foto: Universal Music

Nová alba

První deska francouzského dýdžeje a producenta, který si říká DJ Snake. Na jeho počinu není jenom hip-hop, ale především electronic dance music a také pop. Snaha dostat se s hudbou dál než jen k náznakům je patrná a vcelku úspěšná.

The Wedding Present: Going, Going...

Foto: Scopitones

Nová alba

Britská kapela The Wedding Present je na scéně s několikaletou pauzou od roku 1985. Musí to být logicky znát i na nových nahrávkách. Ta aktuální je desátá studiová, a pokud z ní něco charakteristického vstupuje, pak je to rutina.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám