Hlavní obsah

Noomi se vrací do světa vetřelců

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Herečka Noomi Rapaceová natáčí další film ze série, kterou odstartoval už v roce 1979 geniální sci-fi snímek Vetřelec. Alien: Covenant bude navazovat na Promethea.

Foto: Bontonfilm

Noomi Rapaceová

Článek

Vedle populární herečky v novém díle hrají Michael Fassbender, Katherine Waterstonová, Demian Bichir, Billy Crudup a Danny McBride.

Ridley Scott opět režíruje a podrobnosti o ději tají. Alien: Covenant má být prostřední částí plánované trilogie, kde Noomi ztvární archaeoložku Elizabeth. Natáčení už začalo v Austrálii a premiéra se očekává v srpnu roku 2017.

Foto: Bontonfilm

Výprava na vzdálené planetě

Původní Vetřelec byl v anketě čtenářů Novinek zvolen nejlepší sci-fi všech dob. Druhý díl přišel v osmdesátých letech a další dva během deváté dekády. Už po třetím díle se psalo o sebevykrádání a úpadku příběhu, Scottovi to však nestačilo a začal realizovat Promethea, další prodloužení série, byť tentokrát nepoužil název Vetřelec. Ten se odehrával před dějem prvního filmu Vetřelec a opět šlo o skupinu vědců, kteří na neznámé planetě objeví stopy neznámých tvorů.

V roce 2015 oznámil režisér Neil Blomkamp, který má na kontě slavný Distrikt 9, že natočí pokračování Vetřelce, které však nemá nic společného s filmem Ridleyho Scotta. Nový Vetřelec se prý má odehrávat po ději „druhého Promethea”.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám