Hlavní obsah

Nohavica vydá jako první český písničkář Blu-ray disk

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Populární písničkář Jarek Nohavica se rozhodl být průkopníkem nových technologií a záznam ze svých loňských koncertů v Lucerně vydá na Blu-ray. To je v českém hudebním průmyslu velmi neobvyklý počin.

Foto: Jakub Deml, Právo

Jarek Nohavica

Článek

"Záznam tří zcela vyprodaných koncertů Jarek Nohavica v Lucerně, které se uskutečnily na počátku dubna 2009, budou po úspěšném cd a dvd nosiči s názvem Jarek Nohavica v Lucerně, zaznamenány unikátní technologií na nosič Blu-ray," sdělil Petr Šiška z Petarda Production.

Nosič se bude prodávat od 21. ledna 2010 prostřednictvím internetových stránek www.nohavica.cz a do konce ledna taktéž v obchodní síti prodejen s hudebními nosiči.  Cena disku na internetu je 450 Kč. Běžné ceny Blu-ray v České republice se v současnosti pohybují kolem 700 korun.

Vydávání českých zpěváků na Blu-ray je skutečnou kuriozitou, jak Novinkám potvrdily i tiskové mluvčí největších hudebních společností Universal a Sony Music Entertainment Markéta Titzová a Zdena Selingerová. V minulosti vydala Blu-ray také česká skupina Kabát.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám